Huvide ristteel (1)

Huvide ristteel

 

Huvide konflikt on üks kummaline sõnapaar, milles seadusandja on väljendanud tahet hoida inimesi eemal neile soodsate otsuste tegemisest.

Seetõttu otsitakse konflikte ka sealt, kus neid pole. Kas seadusandja ise ei jätnud konfliktivõimalust kui lubas volikogus osaleda omavalitsuse töötajaid. Allasutuse juht, kes tüürib volikogu, on valitsejate meelevallas. Vallavanemal või linnapeal on võimalus mõjutada volinikku sellega, et soosib tema juhitavat allasutust.

Kas neis olukordades ei kajastu taas kord tondi otsimine selle sõna otsese mõttes? Kas on huvide konflikt ka teise koolijuhi puhul, kes hääletab oma kooli kaotamise vastu? Kui tuleks need inimesed volikogust välja tõrjuda sedasama tonti otsides, kes siis peaksid väikese valla ohjad valimiste järel oma kätte saama?

Print Friendly, PDF & Email