Otsitakse uusi ooperihääli

Selle suve Saaremaa ooperipäevad avatakse Hendrik Krummi mälestusõhtuga, et 75. sünniaastapäeva eel veel kord meenutada tema säravat teatriteed.

Samaaegselt tuletame ikka ja jälle meelde, et just siin saarel on sündinud ka Olga Lund, Aare Saal, Andres Köster ja hetkel Euroopa ooperilavadel kõige silmapaistvamat tähelendu tegev Ain Anger.

Kes on aga järgmine saare neiu või noormees, kellele võiks osaks saada edukas ooperikarjäär? Sellele küsimusele otsime ühiselt vastust 22. juulil kell 15 Kuressaare kultuurikeskuses, kus rahvusvaheliselt tuntud ooperilaulja ja aastaid Eesti muusika-ja teatriakadeemia lauluosakonda juhtinud Jaakko Ryhänen on valmis ära kuulama neid noori, kellel võiks olla eeldusi tõsisemateks lauluõpinguteks.

Oleks vaja välja valida üks soololaul, mis kantakse ette klaveri saatel (mikrofoni toeta!), seejärel kontrollib maestro Ryhänen ka hääle ulatust ning ütleb oma arvamuse. Lõpuks demonstreerib professor koos oma õpilase Priit Volmeriga ka seda, milline näeb välja üks ehtne laulutund.

Et meie ettevõtmine saaks tõsiselt teoks, tuleks kõikidel nendel noortel, kes tunnevad endas eeldusi ja soovi selle kauni kunstiga tegelemiseks, registreeruda hiljemalt 1. maiks meiliaadressil marika.park@concert.ee . Seejärel toimub maikuu keskel Kuressaare kultuurikeskuses huviliste esimene kohtumine professor Ryhäneni assistendi, klaverisaatja Piia Paemurruga.

Olge julged ja ärge hoidke küünalt vaka all!

Arne Mikk
Saaremaa ooperipäevade kunstiline juht,
Rahvusooper Estonia lavastaja

Print Friendly, PDF & Email