Selver võitis Kuressaares ja sai finaalturniirile

Selver võitis Kuressaares ja sai finaalturniirile

BLOKKI: Selveri saarlasest mängija Keith Pupart (rünnakul) sai sarnaselt meeskonnakaaslastele Pärnuga kurja vaeva näha enne kui finaalturniiri uks lahti läks.

Võrkpalli Schenker liigas veerandfinaali teise kohtumise Kuressaares pidanud Tallinna Selveri võrkpallimeeskonnale ei kujunenud pääs finaalturniirile kergeks jalutuskäiguks. 0 : 2 kaotusseisust välja tulnud Pärnu meeskond suudeti alistada alles otsustavas geimis.

Kokkuvõttes võitis Selver kahe võiduni peetud seeria tänu 3 : 2 mänguvõidule. Selveri meeskonna, mille koosseisus pääsesid väljakule ka saarlased Veiko Lember ja Keith Pupart, treeneri Avo Keele sõnul ei olnud kaugel olukord, et seeria otsustavaks mänguks oleks pidanud väljakule jooksma ka pühapäeval.

Pingevaba mäng

Neljapäeval peetud esimese kohtumise 0 : 3 kaotanud pärnakad näitasid Selverile hambaid juba esimeses geimis, mille kodusaalis mänginud Selver siiski 28 : 26 suutis võita. Teine geim läks Selverile juba seisuga 25 : 14. Kolmas geim kulges tasavägiselt kuni seisuni 22 : 22, mil Pärnu tegi kolmepunktilise spurdi ning võttis seeria esimese geimivõidu. Hoo leidnud Pärnu võitis kohe ka järgmise geimi 25 : 19.

Selveri treeneri sõnul polnud Pärnul midagi kaotada ning ta suutis oma mängu leida ja tallinlastele see peale suruda. “See pole meil esimest korda, kus 2 : 0 eduseisust hakatakse midagi ootama, ei võeta mängu enam täie kontsentratsiooniga. Vastane hakkab siis järjest paremini ning julgemalt mängima ja siis lähebki niimoodi,” ei olnud Keel oma hoolealustega rahul. “Psüühiline taust on ikka hapu. Kui on raske, siis kõik võimendub ja algab paanika. Pall põrkas vahepeal ju kuhu tahtis,” arutles Keel.

Kuid Selver suutis kolmandas geimis omakorda 5 : 7 kaotusseisust 10 : 2 spurdi teha ning mängu lõpptulemus enda kasuks keerata. Võitjate treeneri arvates ei olnud võidu võti vaid Selveri paranenud mängus, vaid ka selles, et Pärnu ei suutnud viimases geimis oma parimat esitust näidata. “Pärnu ei tegutsenud viimases geimis kõige õnnestunumalt. Kui nad oleks mänginud nagu esimeses või kolmandas geimis, oleks me homme kell kaks siin uuesti läbi võrgu üksteist tervitanud,” ütles Keel.

Pärnu diagonaalründaja Ardo Lünekundi ütles volley.ee portaalile, et Selver suutis viiendas geimis kaotusseisus olles mängu pöörde tuua hüppelt planeeriva pallinguga, mille vastu nemad võimetud olid.

Hall mass

Selveri saarlasest kapten Veiko Lember oli enda meeskonna mängu kommenteerides napisõnaline: “Hall mass.” Lember tõdes, et Pärnu surus neile oma mängu peale. Lember, kellele treener Keel mängu jooksul ka puhkust andis, ei tahtnud enda mängu kohta mingit hinnangut anda, nentides, et kogu meeskond tegi ühtlaselt kehva esituse. Siiski usub ta, et eeloleval nädalavahetusel Tartus toimuval Final Fouril läheb mängu kvaliteet paremaks. “Pingelistes mängudes tuleb paremini välja,” oli Lember kindel.

Final Fouri poolfinaalkohtumises läheb Selver vastamisi Riia Lase-R meeskonnaga, kes alistas kahes veerandfinaalkohtumises Võru meeskonna.


Perekonnakokkutulek

Laupäevast mängu võis läbi huumoriprisma nimetada ka Keele suguvõsa kokkutulekuks. Avo Keel juhendab teatavasti Selveri meeskonda. Poeg Martti Keel tegutses Pärnu poolel enamuse ajast sidemängija rollis, sest Andres Toobal ja Ergo Sartakov vaevlesid palaviku küüsis. Teise kohtuniku rollis oli Avo Keele vend Are.

Print Friendly, PDF & Email