Kihelkonna hakkab otsima Vilsandile vedajat

Kihelkonna vallavolikogu andis oma eilsel istungil vallavalitsusele nõusoleku korraldada avalik konkurss, et leida vedaja, kes hakkab Vilsandile toimetama reisijaid ning varustama saareelanikke esmatarbekaupadega. Viimased viis aastat on väikesaare rahvale seda teenust osutanud OÜ Vilsandi Liin.

Vallavanem Jüri Saar märkis, et vald hakkab juba täna ette valmistama dokumente vähempakkumise korraldamiseks, kuna praeguse vedaja leping lõpeb 12. aprillil.

“Ega me usugi, et Vjatšeslav Leedo või Enn Pant sooviksid nii väikese asjaga tegeleda, kuid meil on siin välja kujunenud aastatepikkune traditsioon, et lisaks reisijate veole viiakse saare püsielanikele kaks korda nädalas saia ja piima,” rääkis vallavanem, lootes, et tuleva kuu lõpuks peaks olema selge, kas mõni paadiomanik soovib veel nimetatud teenust osutada.

Saar ei välistanud ka võimalust, et Kihelkonnal tuleb võtta eeskuju Kaarma vallast ning omavalitsusele laevuke muretseda. “Praeguse vedaja paat on juba suhteliselt päevinäinud,” konstateeris Saar.
Kihelkonna vald soovib lepingu vedajaga sõlmida kolmeks aastaks.

Print Friendly, PDF & Email