Telekokk Pihel avaldas Kaarma õpilastele oma suurima soovi (6)

Telekokk Pihel avaldas Kaarma õpilastele oma suurima soovi

TAHAB KAUGELE: Peeter Pihel tunnistas oma esimeses koolis õpilastele esinedes, et tema eesmärgiks on jõuda Bocus d’Or’i võistlusele, mida peetakse kokkade olümpiaks.

Saaremaa kuulsaim ning Eesti eelmise aasta parim kokk Peeter Pihel rääkis eile oma vanas koolis õpilastele, kuidas temast kokk sai, ning avaldas neile ka praeguse enda jaoks püstitatud suurima eesmärgi.

“Ma tahan jõuda kokkade olümpiale,” kinnitas Pihel Kaarma kooli aulas toimunud kohtumisel kooliperega. Pihel, kelle vanavanavanaisa oli Kaarma kooli üks esimesi õpetajaid, tunnistas, et kokaks õppima minek oli talle selge juba siis, kui ta 1995. aastal Kaarma kooli ukse enda taga sulges.

Mees, kellest kunagi loodeti Eesti koondise tasemel jalgpallurit, tegi oma elus valikud ning valis kokaameti, milles ta ei ole enda sõnul pettuma pidanud. “Mu töö on mu hobi ja vastupidi,” märkis Pihel, keda enamik tunneb teleekraanidelt tema kokasaatest, mille tegemine olevat kogemus omaette.

“Kui esialgu jõudsime teha ühe saate päevas, siis nüüd teeme juba neli,” rääkis Pihel lastele ja õpetajatele oma telekoka karjääri edenemisest.
Eelmisel aastal jõudis Pihel olulise tunnustuseni, võites tiitli “Aasta kokk 2008”. Siiski on Piheli mõtteis hoopis teine eesmärk. Nimelt osaleda kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Or’i võistlusel.

Tänavu osales Eesti esimest korda Bocuse d’Or’i maailmafinaalis, võistleja kohale kandideeris ka Peeter Pihel, kuid eelvoorus tuli tal alla vanduda Vladislav Djatšukile, kes pärast võitu Eestis läbis edukalt ka Euroopa eelvooru ning saavutas maailmafinaalis 15. koha.

Tänu Eestis võidetud aasta koka tiitliga kaasnenud preemiale sai Pihel Prantsusmaal toimunud finaalis vaatamas käia, kuidas selgub maailma parim kokandusriik.
Piheli sõnul oli vaatamist ja tundmist väärt juba see olustik, mis Bocuse d’ Or’i finaalis valitses. Järgmisel, kahe aasta pärast toimuval võistlusel loodab Pihel jõuda juba valitute sekka.

“Juba finaali jõudmine oleks väga suur asi,” märkis Pihel, lisades, et sellise tasemega üritusel osalemine avaks kokale maailmas palju uksi.
Laste küsimus, mida kokana töötav Pihel ise meelsamini sööb, tõi koolivenna näole naeratuse. “See on alati nii, et muusiku käest küsitakse ta lemmiklugu ja koka käest lemmiksööki,” vastas Pihel, tunnistades, et üle kõige on siiski Eesti oma köök.

“Eile sõin ma näiteks sülti, punapeeti ja keedukartulit. Ja väga hea oli,” kummutas Pihel arvamuse, et kokad söövad vaid keerulisi gurmeeroogi.
Peeter Piheli sõnul on Eesti kokad maailmas tuntud. “Kui varem meid teati, siis nüüd meiega juba arvestatakse,” rääkis Pihel, kes alustas kokaõpinguid Kuressaare ametikoolis.

Tänaseks sõbrapäevaks soovitas Pihel õpilastele oma sõpradele midagi magusat teha. Näiteks šokolaadikooki, mida saarlaste tuntuim kokk ise meelsasti mekib.

Print Friendly, PDF & Email