Laevaliini leping jäi esialgu püsima (1)

Laevaliini leping jäi esialgu püsima

LÄBIRÄÄKIMISED KÄIVAD: Saare maavanem ja Vjatšeslav Leedo kinnitasid, et Ruhnu liini lepingut siiski veel ei lõpetatud. Täna kuulatakse ruhnlaste arvamusi ja siis räägitakse edasi.

Saare maavalitsus ja AS Saaremaa Laevakompanii (SLK) ei lõpetanud eile Ruhnu laevaliini lepingut. Otsus tuleviku suhtes tehakse pärast seda, kui maavalitsus on täna kohtunud ka Ruhnu inimestega ja teada saanud nende arvamused ja soovid.

Vaatamata sellele, et osapooled on viimastel päevadel tegelenud teineteise aadressil teravuste ütlemisega, surusid maavanem Toomas Kasemaa ja SLK omanik Vjatšeslav Leedo pärast tund aega kestnud koosolekut ruumist väljudes härrasmehelikult kätt.

“Koosolek möödus mõistvas õhkkonnas,” ütles Leedo Oma Saarele vahetult pärast nõupidamist, lisades, et prooviti leida kahte poolt rahuldavat kokkulepet.

Maavanem Toomas Kasemaa sõnul lepingut ei lõpetatud ning läbirääkimised jätkuvad. “Homme (reedel – toim) räägime Ruhnu rahvaga ja pärast seda tuleme uuesti kokku,” selgitas Kasemaa asjade edasist käiku.

“Fakt on see, et ega mitte keegi ei taha, maavalitsus ei taha, meie ei taha, Ruhnu vallavalitsus ka ei taha, et Ruhnu rahvas jääb laevaühenduseta,” märkis Leedo, tõdedes siiski, et lepingu lõpetamise võimalus on suur.
“Tuleb leida väljapääs. Tegelikult on võib-olla mõistlik leping lõpetada, teha kiiresti uus konkurss, vaadata ära, kas on paremaid ja odavamaid alternatiive.”

Ruhnu liini temaatika kerkis üles, kui SLK edastas eelmise aasta lõpus maavalitsusele teate, et nad sõidavad juba aastaid kahjumiga ning juhul kui tellitud reiside arv tulevikus ei tõuse, on laevakompanii sunnitud lepingu üles ütlema.

Maavanem Toomas Kasemaa on korduvalt kinnitanud, et SLK soovid ei ole täidetavad ning leping tuleb lõpetada.
Samuti on Kasemaa öelnud, et loodetavasti sõidab vedaja navigatsioonihooaja lõpuni, kuna selleni on aega jäänud vähe ning ilma laevaühenduseta Ruhnu jääda ei saa.

Print Friendly, PDF & Email