Musapäevad 2009 Orissaare gümnaasiumis (1)

30. jaanuari õhtul said nädal aega kestnud OG 23. musapäevad ajalooks.

Musapäevadest võttis osa neli kollektiivi: L-DUUR koosseisus Reet Keerd (12.a kl), Karin Siig (12.b kl), Helina Eist (9. kl), Maarja-Liis Mereäär (Muhu PK); Kadunud Generatsioon, mis koosnes 9. klassi noormeestest Alo Ollist, Vilmar Kaalust ja Martin Kivist; Dostojevski I Teooria, milles astusid üles 11. klassi humoorikad noormehed Kuldar Kaasik, Vassel Kivisoo, Rauno Riis ja Mihkel Mereäär 12.b-st; Spermik koosseisus Robert Vahter (11. kl), Marko Maaste (10. kl), Aapo Sepp ja Henri Pärtel (12. a).

Musapäevad sisaldavad mitmeid ettevõtmisi. Näiteks aastast 1991 on ürituse lahutamatu osa kleepsukavandite konkurss, mille võitis teist aastat järjest Reet Keerdi kavand. Esmaspäev on reklaamipäev. Alates teisipäevast toimuvad vahetunnikavad, milles osalejatel tuleb oma ansamblit tutvustada kõikvõimalikul moel.

Eelmise kolmapäeva õhtul oli lava jäljendajate päralt, keda sel aastal astus rohkearvulise publiku ette rekordarv. Playback-õhtu eripreemia said Miina Hõbenael ja Angela Humal MiKi loo “Kummipea” jäljendamise eest. Võitjaks kuulutati 4. klassi poisid Koit Rander, Aleks Valdna, Tormi Niits, Erik Simastel ja Tom Kärner, kes väga kaasakiskuvalt jäljendasid Trafficu lugu “Kesköödisko”.

Osalejaid hindas žürii, kuhu tänavu kuulusid peamiselt õpilased. Võitja sai enda kätte rändauhinna (sel aastal graveeriti karikale ansambel Spermiku nimi). Kõik osalejad said võrdse rahalise preemia.

Õhtu muutsid põnevamaks külalisesinejad ansambel Aspiration (Musapäevad 2007 võitja) ja Saaremaa ühisgümnaasiumi ansambel Koerad Meil Jooksevad Väljal Nüüd Vabalt.

Õpilasesindus, kelle eestvedamisel üritus toimus, tänab kõiki osalejaid, hindajaid, tulevärgi korraldajaid ja väga meeldivat publikut. Eriti suur tänu kuulub lahketele sponsoritele.
Kohtume aastal 2010.

Mare Noot
Orissaare gümnaasiumi huvijuht

Print Friendly, PDF & Email