Telefonimüsteerium leidis lahenduse (9)

Telefonimüsteerium leidis lahenduse

 

Päevi ja nädalaid Kuressaare kandi inimesi hirmu all hoidnud juhtum, kus lauatelefonilt helistati ja vastati kõnedele, samal ajal kui perenaine välisriigis viibis, on leidnud õnneliku lõpu.

Areenile ilmunud amatöördetektiiv Plekk Tung Raud, kes vabal ajal töötab Aasia restoranis nõudepesijana ning üldiselt jagab mitut matsu, lahendas asja jalamaid. Naela kuriteotoimetusel õnnestus detektiiv Rauaga kõiki konspiratsioonireegleid jälgides Koerapargis kohtuda ning avada juhtunu tagamaid.

Asjasse on segatud neli tegelast

Juhtumi puhul, kus korteris toimusid salapärased lood telefoniga, on Plekk Tung Raua sõnul tegu nelja isiku koostööga. “See ei ole absoluutselt keeruline,” alustas detektiiv selgitust. Esimese asjana väitis Raud, et vaatamata kõikvõimalikele kahtlustele ei ole korterisse sisse murtud, vaid korteris lihtsalt pesitseb lisaks korteri alalisele elanikule veel neli kodanikku. 

“Tuletagem meelde rahvapärimusi,” vibutab Tung Raud sõrme mammona jahtimisele ning esiisade tarkused unustanud kodanikele. Igas normaalses korteris elavad Ahjualune, Kotermann, Tarkmeestaskus ning Veelüksmeeskespolekapistväljatulnud.

Nemad olidki kogu müsteeriumi lahendus. “Me ei näe neid igapäevaselt, kuid kui pererahvas lahkub, hakkavad nemad oma elu elama,” märkis Plekk Tung Raud elutargalt vasaku käe väikese sõrmega ninas urgitsedes.
Kes helistas?

Kuna juhtumiga seotud isikud on välja selgitatud, soostus Plekk Tung Raud kirjeldama ka kuriteo käiku. Järgnevalt avaldame detektiivi selgituse kärbeteta: “Naine läks kodust ära, pani ukse kinni, keeras lukku. Siis tegi ukse jälle lahti, sest oli rahakoti maha unustanud ja siis pani ukse jälle kinni ja keeras ukse lukku.

Siis tuli Veelüksmeeskespolekapistväljatulnud kapist välja ja läks tualetti. Samal ajal läks Ahjualune mikrouuni alt elutuppa ja helistas, Kotermann läks samal ajal teise tuppa, kus oli paralleeltelefon ja helistas sealt. Tarkmeestaskus helistas samal ajal taskutelefoniga tualetti, kus vastas Veelüksmeeskespolekapistväljatulnud oma mobiiltelefoni pealt, mis oli suunatud lauatelefonile, mille pealt helistas parasjagu Ahjualune.

Kuna Kotermann ka samal ajal helistas, siis suunati kõne Tarkmeestaskusele, kes helistas sellele kapimehele. Nii nad helistasidki. Kuna kõik helistasid, siis läksid telefonid lolliks ja helistasid kogemata Call TV numbril, kust vastas vene daam, kes ütles: “Rjaakida vjoib kjoigest, ooojee.”

Kuna samal ajal tuli Veelüksmeeskespolekapistväljatulnud parasjagu tualetist ja läks kapist lipsu valima, siis ta kuulis, kuidas helises telefon, ja võttis vastu ning siis oli seal teiselpool telefoni naaberkorteris Üksmeeskes-onühekorraennekapistväljaskäinud ja siis nad rääkisid.”

Loost oli kasu

Kuigi Naela kuriteotoimetus ei ole päris kindel, et detektiiv Plekk Tung Raud oma teooriast ise aru sai, on juhtum politsei poolt lahendatuks tunnistatud. Kuressaare politseijaoskonna pressiesindaja Sada Kümme ütles, et Plekk Tung Raud saab juhtumi lahendamise eest preemiaks kolmepäevase tuusiku kohalikku arestimajja.

Detektiiv Tung Raud võttis loo kokku ühe lausega: “Vähemalt nii palju oli asjast kasu, et üks mees sai kapist välja.” Loodetavasti julgustab selline tegevusviis kapist välja tulema ka kõiki teisi naabri- ja muidumehi, kes end pikemat aega kapis varjanud on.

Print Friendly, PDF & Email