Päästjad kolisid oma uude koju

Päästjad kolisid oma uude koju

TERE TULEMAST: Margus Lindmäe näitas päästjate uusi ruume.

Eile kolis Saaremaa päästeosakond Kaare tänava ajutistest ruumidest Põhja tn 53 majja. “Kolmapäeval tuuakse veel viimased asjad ära. Pidu ei ole, sööme suppi ja tuleb üks tõsine tööpäev,” ütles Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe.

Lindmäe sõnas, et päästjad pole küll harjunud nii suurtes ruumides olema, kuid normaalsetes tingimustes on inimestel natuke meeldivam töötada küll.
“Kui 2006. aasta lõpus jõustus 12-tunnine valvegraafik, läks meil ports mehi töölt ära. Nad küll rääkisid sellest valverežiimi muudatusest ja mittesobivusest, aga võib-olla oli põhjus ka halbades töötingimustes,” oletas Lindmäe eile Oma Saarega vesteldes.

Lindmäe sõnul oli eelmisse majja palju raskem kolida kui nüüd uude, kuna kõik asjad tuli kaasa võtta. Isegi kraanikausid.
Uues, endises ML Autoservice’i majas kuuluvad neile suured ja avarad ruumid läbi kolme korruse.

Kõige kõrgemal paiknevad ennetustöötaja Kätlin Poopuu, päästeosakonna juhataja Lindmäe ja komandopealiku suure aknaga kabinetid, köök, puhkeruum, õppeklass, häirekeskus, meeskonna vanema ning operatiivkorrapidajate tuba.

Teisel korrusel asub ventilatsiooniseadmete ruum ja töötajate pesemisruum. Allkorrusel olev ennetustuba on hubane ja soe, sobides muuhulgas näiteks päästekeskust külastavatele lasteaialastele läbi klaasakna tuletõrjemasinate näitamiseks.

Garaažiruumi on Lindmäe sõnul küll vähem kui eelmises kohas. “Aga saame hakkama,” kinnitas ta.
Sealsamas asub kaks ruumi tuleohutusspetsialistidele: “Selleks et inimene ei peaks ekslema keeruliste koridoride peal ja töötajad oleksid kergemini üles leitavad.”

Allkorruse seinale on plaanis panna temaatilised pildid, ekspositsioonid ja tuleõnnetuste ennetusinfo.
“Selle maja suudab erinevalt endisest soojaks kütta. Siin on hea ventilatsioon ja pakettaknad,” kiitis Lindmäe.

Suurem osa majast oli varem remonditud, lisaehitustöid tegid ehitusfirma Karukell ja päästeosakond ise.
Kui kauaks sellesse majja jäädakse, ei oska Lindmäe praegu ennustada: “Kuna riik on täna täpselt nii jõukas, nagu ta on, ei näe ma erilist väljavaadet uue pritsimaja ehitamiseks, sest siia me mahume piisavalt ära.”

Print Friendly, PDF & Email