Linnateatris selgitati maakonna parimad etlejad

Eile näitas Kuressaare Linnateatris oma luule ja proosa esitamise oskusi maakonna etlejate konkursile kogunenud mitukümmend õpilast pea kõikjalt maakonnast. Grand prix’d läksid Saaremaa ühisgümnaasiumisse ja Kuressaare gümnaasiumisse.

Etlejate konkursil esitas iga osaleja mõneminutilise proosapala ning ühe luuletuse vabalt valitud autorilt. Esinejad jaotati kolme vanuserühma: 4.–6. klass, 7.–9. klass ja gümnaasium. Kõiki hindas eraldi žürii.

Igas vanuseastmes selgitati välja grand prix’ võitja, kolm laureaati ning eripreemiate saajad. Iga vanuseastme grand prix’ võitjad lähevad veebruari alguses samu tekste esitama vabariiklikule etlejate konkursile Türil.

Gümnaasiumi osa grand prix’ võitis Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilane Liisa Saaremäel, kes žürii hinnangul võlus oma etteastega kõiki ja jäägitult. Laureaatideks valiti Tiit Põlluäär Leisi keskkoolist ning Mariann Heinat ja Joosep Aru SÜG-ist. Eripreemiad pälvisid Ivar Piterskihh KG-st, ja Jörgen Liik SÜG-ist.

7.–9. klasside õpilaste parimaks tunnistati Kuressaare gümnaasiumi tüdruk Hanna Martinson.
Laureaatideks tulid Eva-Kristina Vatsfeldt (Lümanda PK), Laura Oolup (KG) ja Liis Lepik (KG). Eripreemiad läksid Sabine Suusterile (KG), Eda-Riin Leegole (Kaali PK) ja Gerda-Liis Palmistele (Kaarma kool). Lisaks märgiti erilistena ära Marii Metsmaa Kihelkonnalt ja Mihkel Raud Lümandast.

Kõige nooremate hulgas võitis grand prix’ Maria Pihlak SÜG-ist. Laureaatideks tulid Eliis Leppik ja Taavi Paju Orissaare gümnaasiumist ning Daniel Kelder Kuressaare põhikoolist. Eripreemiate saajateks tunnistati Taavi Kuusk (KPK), Meelika Seppel (Kaali KP) ja Karmen Tamsalu (KG).

Print Friendly, PDF & Email