SASKU võidab populaarsust

SASKU võidab populaarsust

VÕIDUKAD: SASKU 2009 rõõmsameelne esikolmik.

Laupäeva õhtul oli Laimjala rahvamajas SASKU 2009 esimene etapp, mille võitsid Vilmar Rei ja Tiit Laurits.

“Huvi võistluse vastu oli nii suur, et juba esimesel etapil osales 39 paari võistlejaid,” ütles esikoha võitnud Laimjala vallavanem Vilmar Rei, lisades, et neid, kes tulid esmakordselt võistlustele, oli koguni kümmekond.
“Järgmisel korral võib võistkondi juba rohkemgi olla,” ennustas Rei, kelle sõnul ei saanud kõik vanad osalejad esimesele etapile tulla.

Kuidas kaardimäng nii suurt huvi tekitab, ei oska Rei arvata. “Hea seltskond on vist see, mis inimesi kokku toob,” märkis ta, lisades, et neil võib edaspidi tekkida koguni ruumiprobleem, sest juba seekord tuli võistlejatele valmis panna 20 lauda.

“Hasart on see, mis paneb võistlema,” ütles kaks aastat võistelnud Anneli Laula, kes tänavu koos Ilona Järvisega teise koha pälvisid. “Raudselt võistlen lõpuni,” kinnitas ta, lisades, et esialgu läks ta huvi pärast, kuid nüüd üritab hooaja lõpuks võimalikult hea koha saavutada.
Tänavune hooaeg on SASKU mängijatele juba viies ja hooaja võitjad selguvad detsembris.

2004. aastal Laimjala jahimeeste algatatud väikesest jahiseltside vahelisest turniirist on saanud maakondlik aastaringselt kestev võistlus. Kui 2005. aastal osales 18 2–3-liikmelist võistkonda, siis eelmisel, 2008. a hooajal osales juba rekordiliselt 56 võistkonda.

Kui ülejäänud kohtade osas läksid eelmisel hooajal võistlused ülipingeliselt, siis esikoha suunas liikusid terve aasta Valjala mehed Uno Tambur ja Heiki Eis, kes võtsid ka üldvõidu 820 punktiga.


SASKU 2009 seekordsed võitjad

1. Vilmar Rei ja Tiit Laurits
2. Ilona Järvis ja Anneli Laula
3. Marek Tänav ja Andres Eist

Print Friendly, PDF & Email