Haigekassa maksab tänavu haigla kolme valveringi eest (2)

Ehkki haigekassa on otsustanud esialgsetel andmetel tänavu tasustada Kuressaare haiglas kolme valveringi, ütles SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu, et haigla jätkab siiski endiselt nelja valveringiga.

Sarapuu sõnul ei ole valveringi tasu tõstetud ega langetatud, hinnapoliitika on sama, mis oli 2008. aastal. Kolme valveringi tasustamine haigekassa poolt tähendab aga, et haigla peab ühe valveringi eest ravikindlustusraha ise kinni maksma.

“Eks see seab meie eelarvele suuremad pinged,” konstateeris haigla juht, kelle sõnul lähtub raviasutus siiski seisukohast, et haigla on inimeste jaoks ning haiged ei tohi alarahastamise tõttu kannatada.

Üldhaiglas peavad ööpäevaringselt töötama kaks arsti, kellest vähemalt üks on erakorralise meditsiini arst või erakorralise meditsiini täiendõppe läbinud arst või anestesioloog või intensiivravi täiendõppe läbinud arst.

Et aga Kuressaare haigla ei olnud patsientide normaalse teenindamise huvides eelmisel aastal nõus üle minema kahele valveringile, suudeti 2008. aastaks saada siiski nelja valveringi rahastamine.

Print Friendly, PDF & Email