Ken sai tänu headele inimestele trepironija (1)

Ken sai tänu headele inimestele trepironija

TREPIST ÜLES: Tänu heategevuskampaaniale saab Kärla poiss Ken nüüd hõlpsalt trepist üles ja alla liikuda.

Enne jõule korraldas mittetulundusühing Usk ja Valgus Kuressaare Laurentiuse kirikus heategevuskontserdi “Trepist üles”, mille tulu läks 17-aastase Kärla poisi Keni toetuseks. Raha oli poisil ja tema perel hädasti vaja trepironija muretsemiseks.

Ken sai trepironija jaanuari keskel. Nüüd on perel poisiga palju hõlpsam väljas liikuda, kuna kortermaja teisel korrusel asuvast kodust oli tavalise ratastooliga väga raske trepist üles-alla manööverdada.

Keni ema Leana Mägi ütles, et spetsiaalse ratastooli, mida nimetatakse “trepironijaks”, hind oli 58 000 krooni ja enamik rahast tuli kontserdilt ja inimeste annetustest. “Hea on tunda, et toetajate hulka kuuluvad ka oma valla inimesed ning vallavalitsus,” tundis Leana Mägi heameelt.

Osa rahast tuli ka sotsiaalministeeriumist, mis oli perele üllatuseks. “Tegime sinna kevadel avalduse, aga toona vastust ei tulnud,” rääkis ema, kes tänab kõiki annetajaid, eriti aga MTÜ-d Usk ja Valgus, mida veavad Virge Nemvalts ja Krista Mändar.

Ken haigestus 2-aastasena haigusse, mis põhjustab vaimset ja liikumispuuet. Ta on palju olnud haiglates ja teda on korduvalt opereeritud. Kahjuks ei ole nooruki seisund paranenud ja tal on endiselt võimalik liikuda vaid ratastoolis.

Print Friendly, PDF & Email