Kauplusauto sõidab tänu valdade toetusele

Kihelkonna vallavalitsus otsustas toetada OÜ-d Külakaubad sel aastal 1000 krooniga kuus, et jätkuksid kauplusauto ringid valla kaugemates kohtades.

“OÜ Külakaubad on kauplusauto teenust pakkunud aastaid. Tegemist on äärmiselt tänuväärse ettevõtmisega, sest inimestel ei ole võimalik enam bussiliikluse kadumisel poodigi minna,” selgitas Kihelkonna vallavanem Jüri Saar, tuues näiteks Tagamõisa poolsaare, kus inimesed on muutunud suhteliselt sunnismaiseks.

OÜ-d Külakaubad juhtiv Dagmar Põld ütles, et valdade toetusteta kauplusautot elus ei hoiaks – kui eelmisel aastal küsisid nad omavalitsustelt tuge 500 krooni kuus, siis tänavu oli soovitav toetussumma 1000 krooni. Lisaks Kihelkonna vallale on ettevõtmist toetanud ka Mustjala vald.

Põllu sõnul on nende teenindada kolm valda, lisaks eelnimetatutele ka Kärla.
OÜ Külakaubad sõidab ringi neli päeva nädalas, jõudes enamikesse peatuspaikadesse kord nädalas, kuid näiteks Küdemale jõutakse kahel päeval.

“Oleme kohale läinud isegi siis, kui kauplusauto katki ja pannud kauba “pirukasse”, vaid üks nädal on selle aja jooksul minu kopsupõletiku tõttu vahele jäänud,” märkis Põld, lubades, et kauplusauto sõidab Mustjala, Kärla ja Kihelkonna vallas niikaua, kuni ostjaid jätkub.

Print Friendly, PDF & Email