Alustati välkkabega

Kolmapäeva õhtul mängiti maakonna välkkabe meistrivõistluste kaks esimest turniiri.

Esimesel turniiril mängis 7 kabetajat. Tihedas konkurentsis pani oma paremuse maksma viimase paarikümne aasta maakonna kindlaim välkkabemängija Paul Antsaar, kes kogus 8,5 p 12-st.

Jälle mängis silmapaistvalt Ahti Lepp: alustanud turniiri 0 : 2 kaotusega, kogus ta järgnevast 10 partiist 8 punkti ning sai teise koha. Kolmas oli Rein Kirst 7,5 ja neljas Jaan Truu 6,5 punktiga.

Teist turniiri jõudis mängima ka esimesest tööülesannete tõttu eemale jäänud Hain Vaher, kes konkurentsi veelgi tihendas. Viis paremat mahtusid poolteise punkti vahemikku: 1. Truu 9 (14-st); 2. Antsaar 8,5; 3.–4. Kirst ja Vaher 8; 5. Tammeaid 7,5 punktiga. Seekord Lepp paremate hulka ei jõudnud.

Kahe turniiri kokkuvõttes asus juhtima Antsaar 18 arvestuspunktiga. Järgnevad Truu 16, Kirst 13,5, Lepp 10,5 ning Tammeaid 10 arvestuspunktiga. Kokku mängitakse 6 turniiri, millest igaühel läheb 4 paremat arvesse. Järgmised välkturniirid mängitakse 28. jaanuaril ja 4. veebruaril.

Eesti talimängudel pääses veebruari lõpus Põlvas peetavasse finaali ka Kuressaare kabevõistkond, kes Viljandis toimunud poolfinaalis oli tugeva Paide järel teine.

Tunnustust südi esinemise eest väärivad eelkõige noormängijad Anni Luup Kahtla koolist ja Sten Vaher Saaremaa ühisgümnaasiumist, viimane esines poiste laual täiseduga. Saaremaa Kabeklubi võttis Kalev Küti ettepaneku talimängudele kabetajad välja saata suurte kõhklustega vastu, aga paistab, et juba noortele mänguvõimaluste loomine oli asjaajamist väärt. 

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email