Toomas Takkis ei taha linnapeaks

Kuressaare linnavolikogu esimees Toomas Takkis ütles eile Oma Saare veebis lugejate küsimustele vastates, et igasuguseid asju võib inimesega juhtuda, kuid Kuressaare linnapeaks saamine on tema puhul vähetõenäoline.

“Linnapeaks saamine on suhteliselt vähetõenäoline olukorras, kui inimene ise nii väga linnapeaks saada ei soovi,” märkis Takkis. Tema sõnutsi peaks Kuressaares midagi väga totaalselt nässu hakkama minema, kui ta näeks vajadust sellele ametile tõsisemalt mõelda.

“Kuressaarel on täna hea linnapea, kellega minul kui volikogu esimehel koostöö enamasti sujub,” kinnitas Takkis.

Vastates küsimusele, kes ta tahaks olla, kui ta ei oleks Kuressaare gümnaasiumi direktor, ütles Takkis, et sooviks siis olla Kuressaare gümnaasiumi direktor.

Toomas Takkis märkis, et Kuressaare kahe gümnaasiumi eluterve konkurents pikema aja jooksul on viinud selleni, et täna saab gümnaasiumilõpetaja Kuressaares Eesti oludes väga hea hariduse.
“Gümnaasiumiharidus minu arvamise kohaselt pole mitte ainult ülikooli eelõpe, gümnaasiumiharidus on osa inimõigustest. Õigus õppida,” rääkis Toomas Takkis, väites, et peab riiklikult kuritegelikuks nende tegelaste mõtteviisi, kes soovivad administratiivselt piirata gümnaasiumidesse vastuvõttu.

“Et siis noored pärast üheksanda klassi lõppu suunata poolvägisi ametikoolidesse. Kusjuures ametikool on OK,” kinnitas Takkis Oma Saare online-intervjuus.

Print Friendly, PDF & Email