Saaremaal jääb tööta 6–9 keskkonnaametnikku (5)

Maakondlike keskkonnateenistuste, looduskaitsekeskuste ja kiirguskeskuse liitmisel 1. veebruaril tööle hakkav keskkonnaamet jätab Saaremaal tööta 6–9 keskkonnaametnikku.

Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu ütles Oma Saarele, et Saaremaa keskkonnateenistuse 18 töötajast kaotab töö viis inimest ja looduskaitsekeskuse Saare regiooni 15 töötajast jääb kindlasti tööta üks inimene. “Kõigil teistel on võimalik jätkata uues ametis samadel tingimustel, suurelt jaolt jäävad ka tööülesanded samaks,” kinnitas Merisalu.

Lahtine on praegu looduskaitsekeskuse kolme loodusvahi saatus, kelle töölevõtmise üle käivad läbirääkimised riigimetsa majandamise keskusega.
Novembris kaotati Saaremaal seoses keskkonnaameti loomisega neli metsandusspetsialisti ametikohta, tööta jäi ka keskkonnateenistuse autojuht.

Saaremaa looduskaitseametnikud hakkavad alates 1. veebruarist tööle keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni alluvuses, mille juhiks saab olemasolevatel andmetel looduskaitsekeskuse Hiiu-Lääne regiooni direktor Kaja Lotman.

Üle Eesti hakkab uues ametis tööle 416 inimest, mis on 82 võrra vähem kui praegu liidetavates keskkonnateenistustes ja looduskaitse- ning kiirguskeskuses.

Eesti Päevalehe andmetel on suursoosik keskkonnaameti juhi kohale reformierakondlane, praegune riigimetsa majandamise keskuse arendusdirektor Andres Onemar. Samuti on ameti võimaliku juhina nimetatud keskkonnaministeeriumi nõunikuna leiba teenivat reformierakondlast Hanno Zingelit.

Print Friendly, PDF & Email