Saaremaa dirigent kandideerib kooriühingu aastapreemiale

Saaremaa dirigent kandideerib kooriühingu aastapreemiale

 

Saaremaa Neidudekoori dirigent Anne Kann (fotol) kandideerib Eesti Kooriühingu aastapreemiale, kooriühingu aasta teo tiitlile kandideerib möödunud juunis korraldatud poistekooride laululaager.

“Suur tänu neile usalduse ja tunnustuse eest! Väga tore, kui leidub inimesi, kes näevad sinu pingutusi ja töö tulemust. See annab jõudu ja energiat edasi tegutseda,” tänas Kann ning lisas, et nimekirjas on palju tublisid ja väga häid dirigente. Dirigent Anne Kannu esitas nominendiks Saaremaa muusikaõpetajate ainesektsioon eesotsas Laine Lehtoga.

31. jaanuaril Tallinnas Estonia teatris toimuvale traditsioonilisele aastakontserdile on kutsutud esinema ka Saaremaa Neidudekoor ja Kuressaare gümnaasiumi huvikooli Inspira noormeesteansambel JEPPS.
“Kutse tuli meeldiva üllatusena, ehkki teeb elu veidi keeruliseks. Kuna samal ajal toimub ka vabariiklik solistide-duettide võistulaulmine, siis ei saa osaleda dirigent Laine Lehto ega need koorilauljad, kes võistlevad samal ajal solistide konkursil ning maakondlikul olümpiaadil. 

Minulgi tuleb pidevalt ratastel olla – reedel õpilasega Kuressaarde konkursile, laupäeval Saaremaa Neidudekooriga Tallinna, pühapäeval Orissaar-de ansambli ja solistidega lindistusele. Kiired ajad,” rääkis Anne Kann Oma Saarele.

Praegusel laulupeo laulude kibekiirel õppimise ajal täiesti uut kava ette ei võeta: “Laulame novembrikuus toimunud Gustav Ernesaksa 100. sünniaastapäevale pühendatud naiskooride võistulaulmise kava laule, millega Saaremaa Neidudekoor saavutas tookord oma kategoorias I koha,” tutvustas Kann.

Saaremaa Neidudekoori moodustavad Orissaare tütarlastekoor (dir Anne Kann, Kairit Levit) ja KG huvikooli Inspira neidudekoor Neidis (dir Laine Lehto).

Veikko Lehto, Saaremaa Poistekoori dirigent ja ansambli JEPPS noorte meeste juhendaja pidas samuti esinemiskutset meeldivaks üllatuseks.
“Seda enam, et elame juba pool aastat igaüks oma elu – kolm noormeest on Tartus ja kolm Tallinnas. Helistasin neile kõigile ja nad olid rõõmuga nõus esinema,” sõnas Lehto.

“Põhjus on arvatavasti selles, et üleriigilise ansamblite konkursi peakorraldaja Maret Oja on üks aasta korraldaja nominentidest ja JEPPS sai mullu sellel konkursil kõrgeima tunnustuse osaliseks.”

Poistekooride laululaagri esitas kandidaadiks Eesti Meestelaulu Selts.
Kokku jagatakse tiitleid välja üheksa: aasta koor, aasta dirigent, aasta puhkpilliorkester, aasta orkestridirigent, aasta noor dirigent, aasta toetaja, aasta korraldaja, aasta tegu ja aasta kooriplaat.

Print Friendly, PDF & Email