Salmele tuleb 20 külateatri näitetruppi

Sel aastal Salme vallas toimuvale Külateatrite festivalile on registreerunud 12 näitetruppi mandri- ja 8 Saaremaalt.

“Kui osalejate seltskond on kirju, siis on rohkem üksteiselt õppida,” ütles Salme valla kultuurijuht Maire Sillavee Kadi raadiole antud intervjuus.

Sillavee sõnul on tänavu üheksandat korda toimuval festivalil kohal nii neid, kes osalenud kõigil festivalidel, kui ka päris uusi tegijaid. Mängitakse Andrus Kivirähki, Anton Tšehhovi, Jaan Tätte, August Kitzbergi, Hendrik Lindepuu, August Jakobsoni, Miina Hindi jt lavatükke.

Tänavu otsustab osalejate paremusjärjestuse tarkade meeste nõukogu, kuhu kuuluvad Jaak Allik, Toomas Lõhmuste, Sven Heiberg, Ain Saviauk ja Tõnis Kipper, kes saavad kohe pärast etendust võimaluse öelda välja kogu tõde lavastusest. Festival toimub 1.–3. maini.

Print Friendly, PDF & Email