SÜGi ja Orissaare gümnaasiumi kooliteatrid olid Jõgeval võidukad

16.–17. jaanuaril Jõgeva gümnaasiumis Betti Alverile pühendatud põhikooli luulepäevade konkursil “Tuulelapsed – 2009” pälvisid SÜGi teatritrupp Kreputlased Rita Ilvese juhendamisel ja Orissaare gümnaasiumi näitetrupp (juh Mare Noot) vanemas vanuseastmes laureaadi tiitli.

Näitlejapreemiad said Maria Pihlak Kreputlastest papagoi rolli eest ja Jan Teevet Orissaare gümnaasiumist ottarderliku osatäitmise eest.
Konkurss avati Betti Alveri muuseumis, seejärel meenutati luuletajat tema mälestusmärgi juures. Osales kokku 15 näitetruppi.

“Etendusi oli nii sisult kui vormilt väga erinevaid, palju julgeid katsetusi ja säravaid esinemisi,” rääkis Oma Saarele Kreputlaste juhendaja Rita Ilves. Õpitubades juhendasid lapsi Vanemuise näitlejad Martin Kõiv, VAT teatri näitleja Meelis Põdersoo, teatritudeng Maarius Pärn, pedagoogika õppejõud Rain Mikser.

Tänavused kavad tuli koostada Ott Arderi luulest.
Žüriisse kuulusid Meelis Põdersoo, Maarius Pärn, Rain Mikser, luuletaja Leelo Tungal, arst Kalle Piiskoppel, harrastusteatrite liidu esindaja Maret Oomer ja kooliteatri Liblikapüüdja abiturient Karl Sakrits.

Print Friendly, PDF & Email