Statistika järgi on iga kümnes elanik puudega (15)

Statistika järgi on iga kümnes elanik puudega

 

Eilne Eesti Päevaleht avaldas graafiku puudega elanikkonna osakaalust Eesti omavalitsustes. Selle järgi on Saare maakonna valdadest kõrgeim puudega inimeste protsent Kärla vallas, mis on seletatav seal asuva Sõmera hooldekoduga. Teistes valdades on protsent veidi üle või veidi alla kümne protsendi, väikseim on puudega inimeste protsent Ruhnus.

Päevalehes toodud andmed pärinevad möödunud aasta esimesest poolest. Eelmise aasta aprillis oli Eestis veel umbes 113 000 puudega inimest, mis moodustas 8,3% kõigist Eesti elanikest. Eile teatas sotsiaalministeerium, et puudega inimeste arv kasvas möödunud aasta lõpuks juba 117 000-ni, mis tõstis nende osakaalu mõne kuuga 8,5%-ni elanikkonnast.

Kaks kolmandikku ehk 63% kõigist puudega inimestest on pensionärid. Lapsi on puudega inimeste hulgas vaid 5000 ehk alla 5% ja tööealisi inimesi 38 000 ehk 32%.

Print Friendly, PDF & Email