Hiiu tootjad: andke raha asemel kas või juustu

Hiiumaa piimatootjad on mures, et Saaremaa tööstus nende piima 1. märtsist enam ei taha ja maksab praegu piimakilost vaid 1,9 krooni. Seetõttu tegid nad saarlastele ettepaneku: makske meile piima eest kas või juustukangides.

“Meile on varemgi piima eest juustuga makstud, kui tööstused hakkasid pankrotti minema. Panime siis juustupakkidele hinna peale ja turule müüki!” räägib Hiiumaa Pühalepa Teotoa talu perenaine Juta Leigri Maalehe teatel.
Nimelt sellise idee käisid hiidlased välja eelmisel reedel Sõrul peetud hiidlaste ja Saaremaa piimatööstuse juhtide nõupidamisel.

Kui hiidlased saaksid Saaremaa tööstusest juustu kätte omahinnaga 3 eurot juustukilo eest (umbes 47 krooni), ka siis tuleks hind müüdud piima eest kõrgem.

“Ega selline naturaalmajandus päris õige asi ole, aga kuna hiidlased seda soovisid ja meil seisab juust laos, siis midagi väga võimatut siin pole,” kommenteerib Saaremaa piimatööstuse peadirektor Andi Saagpakk.
Ta selgitab, et kaubavahetust ja müügivõimalusi on vaja veel täpsustada ning siis läheb asi käima.

Print Friendly, PDF & Email