Liis Haaveli tervislik seisund venitab kohtuprotsessi

Harju maakohus on sunnitud pidama väidetavate kinnisvarakelmide Liis Haaveli ja Vello Loidi süüasja arutamises pausi, kuna lapseootel Haaveli tervislik seisund ei võimalda tal jaanuaris enam kohtusse tulla.

Haaveli kaitsjad Owe Ladva ning Vladimir Sadekov teatasid esmaspäevasel istungil, et Haavel ei saa tervisliku seisundi tõttu osaleda ei järgmisse ega ka ülejärgmisesse nädalasse planeeritud istungitel. Seetõttu määras kohus uue istungiaja alles 30. märtsile ja seejärel 6. ja 7. aprillile, kui jätkatakse tunnistajate kuulamist.

Ka esmaspäevasel istungil kuulas kohus üht tunnistajat.
Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler süüdistab Haavelit (30) kokku kümnes kuriteoepisoodis, millest kolmes osales ka Loit (44). Neljal juhul petsid süüdistatavad eakatelt inimestelt välja nende kinnisvara. Ülejäänud episoodid puudutavad sülearvutite ja mobiiltelefonide väljapetmist.

Mullu 26. märtsil jätsid Haavel ja Loit kohtuistungile ilmumata ning kohus kuulutas nad tagaotsitavateks. Politsei tabas Haaveli 23. aprillil ning Loit andis end ise politseile üles 6. mail. Seejärel vahi all olnud Haavel ja Loit pääsesid taas vabadusse 10. juunil Harju maakohtu määruse alusel.

Haavel on varem kohtus süüdi mõistetud 2006. aasta sügisel kelmuses, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises. Naine pääses toona vaid rahatrahviga, kuna jõudis enne karistuskokkuleppe sõlmimist kannatanule hüvitada kelmusega tekitatud kahju.

Süüdistuse järgi vormistas Haavel 2004. aasta suvel endale Tallinnas 82-aastase naise nimele järelmaksuga mobiiltelefoni. Haaveli kuritegu tuli ilmsiks, kui eakas kannatanu sai mobiilsideoperaatorilt Radiolinja maksenõude ning pöördus alusetu nõude tõttu politseisse.

Print Friendly, PDF & Email