Ujuvkraana on ikka veel madalikul kinni (1)

Ujuvkraana on ikka veel madalikul kinni

 

Nn Kreeka laeva tükeldamisel kasutatud ujuvkraana on ikka veel Salme vallas Möldri lahes madalikul kinni ning samas kohas on kinni ka kraanat pukseerinud laev.

Oma Saare andmetel oodati kraanat juba novembris teisele objektile. Sellele vaatamata ei ole kraanat minema viidud. Kommentaari selle kohta, mis on juhtunud, ei õnnestunud Oma Saarel kraana omanikfirma OÜ Priva Tradingu juhatuse liikmelt Indrek Haavelilt saada.

Ujuvkraana PC-69 triivis madalikule 24. oktoobri tormiga. Indrek Haavel küsis paar nädalat hiljem Saaremaa keskkonnateenistuselt luba päästetööde tegemiseks, kuna Möldri laht ja selle kaldaala kuuluvad Riksu ranniku loodus- ja linnuala koosseisu.

Keskkonnateenistus andis firmale loa korraldada Salme vallas avariipäästetööd Möldri lahes madalikule triivinud ujuvkraana lahtipäästmiseks.

Print Friendly, PDF & Email