Politseijuht soovitab noortel mõistus pähe võtta (23)

Politseijuht soovitab noortel mõistus pähe võtta

LUBAB KARISTADA: Vanemkomissar Aare Alliku sõnul on igas vallas oma “kuulsad” noored.

Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik rääkis reedel raadio Kadile, et lugudel Kihelkonnal tegutsevast noortekambast on tõeiva sees ning soovitas noortel mõistuse pähe võtta, sest muidu võib nende tulevik tumedaks osutuda.

“Kas Kihelkonna inimesed päris hirmu all on, aga tõeiva selles loos ikka on,” ütles Allik. Aasta lõpul registreeris politsei Kihelkonnal kaks peksmist ning kuuse mahasaagimise, mille taga on politseijuhi sõnul ühed ja samad nimed.

Peksmiste asjus on politsei alustanud kriminaalmenetlused ning kuuse mahasaagimise asjus väärteomenetluse. Allik kinnitas, et politseile on need isikud teada ning on aja küsimus, kuni asjad kas kohtu ette jõuavad või karistused määratakse.

“Tegemist on noorte inimestega, kes on 17–19 aastat vanad ja kellel õhtusel ajal, pahatihti ka päevasel ajal lihtsalt tegevus puudub ja ju nad siis otsivad endale meelelahutust,” rääkis Allik. “Selle meelelahutusega käib kaasas alkohol ja nagu räägitud, kahel juhtumil ka vägivald.”

Kadi raadiole antud intervjuus edastas Allik asjasse puutuvatele noortele ning nende sõpradele-kaaslastele soovituse, et on viimane aeg mõistus pähe võtta, sest nende tulevik võib muidu osutuda suhteliselt tumedaks. “Nendele tegudele, mis nad korda on saatnud, on paragrahv olemas ja eks nad saavad ka karistatud.” Osa kõnealustest noortest on varemgi piirkonna konstaabliga kokku puutunud.

Muu hulgas märkis Allik, et sarnased probleemid on teisteski valdades, mitte ainult Kihelkonnal. Kihelkonnast räägitakse praegu rohkem, sest nende noorte tegevus sattus ühele lühikesele perioodile, kuid omad “kuulsad” noored, kellel murdeiga käes ning ees olulised valikud, on Alliku sõnul igas vallas. “Ja kui alkoholiga sõbraks saadakse, siis on sellised vägiteod ka sündimas.”

Print Friendly, PDF & Email