FIE-de lõpp (8)

FIE-de lõpp

 

Hakkame jälle pihta sellest, et majandus on jahtumas või siis allakäigutrepist mürinal alla minemas. Sellises olukorras peaks riik soodustama ettevõtluskeskkonda, et toime tuleksid ka need, kes on oma äri FIE-na püsti löönud.

Asjad on hoopis vastupidised. Nagu ütles üks FIE: “Eesti riik tahab üksiküritajaid vist välja süüa.” Kahjuks peitub selles lauses tänase päeva seisuga tõde. Seoses sotsiaalmaksu tõusuga hakkavad FIE-d oma kotte kokku pakkima, nagu oleks vähe sellest, et tööbüroo ukse taga vonkleb end töötuks registreerida tahtjate kahenädalane järjekord.

Asi peab ikka hull olema, kui üksikisikust ettevõtjana töötav taksojuht peab maksma aastas sotsiaalmaksu nii palju, et tal tuleb oma sissetulekule õhust raha juurde hankida. Või siis enamikus FIE-dena töötavad juuksurid, kes tõstavad paratamatult tasu, et ellu jääda. Ei tea, kas tuleb ka neil oma asjad kokku pakkida ja linnapildis nähakse tulevikus rohkem pikajuukselisi?

Print Friendly, PDF & Email