Kuressaares alustati sportlike pühapäevadega

Kuressaares alustati sportlike pühapäevadega

ISA AITAB: “Pühapäev spordiga “ sarjas pole oluline võit, vaid näiteks see, et saab osaleda koos isa-emaga, kes vahel aitavad ka.

Pühapäeval Kuressaares alguse saanud uus spordiürituste sari “Pühapäev spordiga” soovib sporditegemise mõnu pakkuda nii lastele kui ka lastevanematele. Sarja esimesel päeval prooviti hüpata kaugust ja joosta 60 meetrit. Lisaks tutvustati lastele jalgpallimängu.

Peamiselt lasteaia- ja algklassiealistele mõeldud üritus toimub järgmise nelja kuu esimesel pühapäeval ning iga kord proovitakse mõnd uut kergejõustikuala ning tutvutakse mõne pallimänguga. Lisaks on üks võistlus ka lapsevanematele. Sarja korraldavad SA Kuressaare Spordibaasid koostöös KJK Saare ja Saaremaa spordiliiduga.

Sarja esimesele üritusele Kuressaare spordikeskuses oli vaatamata koolivaheajale ja ilusale talveilmale kogunenud üle paarikümne lapse koos vanematega.

Kergejõustikuklubi Saare läbiviidud kahetunnises spordiprogrammis tegelesid lastega treenerid Virge Treiel ja Andres Laide. Alasid näitasid ette klubi noorsportlased.

Seda, et oluline ei ole mitte see, kes kõige kiiremini jookseb ja hüppab, näitas ka see, et kiirjooksu tehti näiteks isa kukil ning kaugust hüpati vanemate abiga.

Samas läks hasarti nii mõnigi lapsevanem, kes ergutas oma võsukesi ikka näiteks kaugushüppes vähemasti ühe meetri kaugusele lendama või hallisirget lõpuni jooksma. Lapsed said vanemaid omakorda ergutada topispalliviskes.

Treener Virge Treieli sõnul polegi oluline kellegi võit, vaid võimalus koos sporti teha. Samas ütles Treiel, et lapsel on tulevikus hea diplomilt vaadata, kui kiiresti ta 60 m jooksis või kui kaugele hüppas.

Lisaks kergejõustikule viidi lapsed ka spordikeskuse pallisaali, kus FC Kuressaare peatreener Jan Važinski ja noortetreenerid Janis Kriska ning Roland Kütt näitasid lastele, mida on jala ja palliga võimalik ette võtta, ja viisid läbi erinevaid mänge.

Järgmine kord saadakse kokku juba veebruari esimesel pühapäeval, kui lisaks kergejõustiku uutele aladele on kavas rahvastepall.

Print Friendly, PDF & Email