FC Kuressaare otsib täiendust mandrilt ja Venemaalt (3)

Märtsis Eesti jalgpalli meistriliigas mänge alustaval FC Kuressaarel on plaanis eelolevaks hooajaks meeskonda täiendada ka uute mängijatega.

Aastalõputurniiril jooksid FC Kuressaare vormis väljakule Argo Aava, Reijo Kuusik ja Pavel Gusev. Neist kaks esimest mängisid eelmisel hooajal esiliigas Rakvere FC Floras, Gusev aga tuli Venemaalt.

“Aava ja Kuusiku liitumine on praegusel juhul kindel, Gusevi jaoks oli aastalõputurniir üheks n-ö proovikiviks, edasine sõltub sellest, kuidas mehel endal huvi ning kuidas treenerid ja juhtkond tema vajalikkuse üle otsustavad,” ütles Oma Saarele klubi pressiesindaja Miko Pupart.

Soccerneti jalgpalliportaalile ütles meeskonna peatreener Jan Važinski, et mehed valiti välja aastase jälgimistöö tulemusena.
“Aava sobib meie võistkonda väga hästi, sest on mitmekülgne mängija. Samuti on ta kõva võitleja, kuid ka kaitsja, kes suudab rünnakuid alustada,” iseloomustas Važinski Rakveres keskkaitsjana pallinud mängijat.

Teine Rakvere mees, Kuusik on FC Kuressaare meeskonnale juba pikemalt tuttav, kuna on meeskonna Tallinna treeninggrupis juba kaks aastat osalenud. “Temas on võitjamentaliteeti ning ta on kõva võitleja,” rääkis Važinski ründes ja äärepoolkaitses mängida mõistva mehe kohta.

Huvitava täienduse on FC Kuressaare leidnud kolmanda mehe näol. Nimelt on Pavel Gusev Saaremaa juurtega võõrleegionär Venemaalt. Kuna Važinski sõnul Kuressaare nii tugev klubi pole, et suurest riigist endale spetsiaalseid mängijaid otsida, siis tuleb tegutseda teistmoodi. Pavel Gusevi näol on näiteks tegu Kure väravavahi Roland Küti sugulasega.

“Hetkel on ta meil ainult nii-öelda katsetel, kuid juba võib öelda, et tal on suur töömaht. Samuti on tal hea löögitehnika ja tribling. Platsil on tal kanda ehitava keskpoolkaitsja roll,” sõnas Važinski.

Siiski toonitas saarlaste peatreener, et eelkõige toetutakse siiski oma kasvandikele ja rohkem kindlaid täiendusi kavas pole. Samas on varemalt spekuleeritud võimalusega, et FC Kuressaarega võib liituda seni Valga Warriori kaptenipaela kandnud FC Kuressaare enda kasvandik Kalle Lepp. Samas võib noormehel tekkida võimalus asuda mängima mõnes muus meistriliiga klubis.

Print Friendly, PDF & Email