Prof Kosmos: rotinülgija on Iglesiase Anett (4)

Prof Kosmos: rotinülgija on Iglesiase Anett

 

Eile helistas Naela toimetusse ühiskondlike protsesside jälgija, hobikirurg ning tigude hambaarst professor Kosmos, kes tuli välja šokeeriva uudisega: nimelt on ta pärast põhjalikku analüüsi jõudnud kindlale järeldusele, et leheveergudel Saaremaad mõttetuks kohaks nimetanud rahvaesindaja on tegelikult maailma kuulsaim eestlane, suurte inimeste asjade asjatundja Iglesiase Anett.

“Tõepoolest, kõik otsad jooksevad liiga ladusalt kokku,” tõdes professor, kes oma eilse avastuse pärast natuke häbi tunneb. “Eks ma olen ise ka hobikorras poole kohaga rotinülgija ning hoian igapäevaselt Põlistest Eestlastest Rotinülgijate Sõltumatu Esinduse tegevusel silma peal, kuid kuidas ma küll seda varem läbi ei närinud,” imestas professor.

“Rahvaesindaja on PERSEs päris kõva tegija, poleks uskunud, et ta nii hästi madalat profiili hoida mõistab.”

Kosmose viis Iglesiase Aneti paljastamiseni tõsiasi, et eelmisel nädalavahetusel viibis ta asjatoimetuste tõttu mõne hetke Kolga-Jaanis, kus elavad väga toredad inimesed.

“Lugesin eile ajalehest, et rotinülgija nimetab Saaremaad mõttetuks kohaks selle pärast, et 95 protsenti Ruhnu saart külastavatest inimestest läheb sinna mandri, mitte Saaremaa poolt, ja siis ma taipasin, et külastasin Kolga-Jaanit samuti mandri poolt.”

Prof Kosmose argumente pealt kuulanud igipõline skeptik ning üleaia naabrimees Tiit Törkmeel pidi tõdema, et ka tema külastas Kolga-Jaanit just nimelt mandrilt minnes, mitte kodusaarelt.

“See kõlab hämmastavalt, kuid juba aasta esimestel päevadel ei ole mul Kosmosele mitte midagi vastu öelda, ta on täielik keenius!”
Törkmeele sõnul jääb vaid segaseks, miks pidi rotinülgija end nii kaua varjama ning elama kahepalgelist salaelu.

“Nälkjapsühholoogina pakun, et tegemist võib olla lõhestunud isiksusega, nagu vanast ajast on teada libahuntide puhul – muidu normaalne inimene, aga kui liiga palju joob või täiskuud näeb, hakkab ulguma ning arvama, et miski peale hõbekuuli teda ei võta!” arutas professor.

“Selliste inimeste kõige suurem mure on, et nad tunnetavad end alateadlikult tühiste inimestena, kuid sotsiaalsele survele järgi andes üritavad iga hinna eest vastupidist tõestada. Justkui tühisus oleks mingi häbiasi!”

Professor arvas, et siinkohal oleks paslik kogu Saaremaa elanikkonnal rotinülgijast rahvaesindajat toetada, mitte eht-eestlaslikult sõimata ja maha teha.

Seepärast koostas ta ka teate, mida tema arvates võiks saata kõigile inimestele, kellel tühisuste pärast muresid on, ehk muudab see maailma paremaks ning aitab rahulikult edasi elada.


Maagilise toimega kiri tühisele inimesele

“Kullake! Sa ei ole tühine inimene! Ka Kolga-Jaanis ei ole tühised inimesed. Mitte ükski inimene mitte kuskil ei ole tühine! Isegi kui sa elad perifeerias, ei tee see sinust tühist inimest! Ja ära muretse isolatsiooni jäämise pärast, me toetame sind, kogu Eesti rahvas toetab sind ja me oleme oma mõtetes alati sinuga, alati valmis ära kuulama, mis sul hingel on!

Kallikene, räägi julgelt ära kõik oma hingelt ja sa näed, et igas inimeses on midagi head. Ka nendes, kes lähevad kuhugi mere poolt, mitte tingimata mandrilt. Ja selle kõige eest ei pea tänama jumalat, vaid moodsat teadust.”

Print Friendly, PDF & Email