Muhu vald plaanib allasutuste liitmist

Muhu vallavalitsuse hinnangul ei täida kõik valla allasutused oma ülesandeid piisavalt tõhusalt, mistõttu pole majanduslikult otstarbekas neid eraldi asutusena pidada.

“Praeguses majanduslikult raskes ajas tuleks võib-olla mõned asutused ühendada,” ütles Oma Saarele Muhu vallavanem Tiit Peedu. “Näiteks spordihall võib tulla Muhu põhikooli alluvusse või kultuuriasutused Muhu muuseumi alluvusse, aga vara on veel täpselt öelda,” märkis ta, lisades, et asutuste liitmine vajab veel analüüsi.

Ehkki allasutuste liitmise üheks eesmärgiks on rahaline kokkuhoid, ei ole inimeste koondamine omaette eesmärgiks seatud. “Me ei tahaks ka seda, et optimeerime vaid majandusnäitajate parandamise pärast asutuste struktuuri, laseme inimesed vabaks ja ütleme, et otsige ise, kus tööd saate,” lausus Tiit Peedu. “Vald pole ka selleks loodud, peame ikkagi vaatama, et inimesed oma töö ja oma leiva kätte saavad.”

Muhu vallas on 11 vallavalitsuse hallatavat asutust: Muhu põhikool, Muhu lasteaed, Hellamaa raamatukogu, Liiva raamatukogu, Muhu valla sotsiaalkeskus, Muhu spordihall, Muhu muuseum, Hellamaa külakeskus, Muhu noortekeskus, Piiri rahvamaja ja Muhu valla kommunaalamet.

Seni on vallavalitsus pidanud allasutuste ümber-struktureerimise teemal nõu ka üksikute volikoguliikmetega, konkreetsemate ettepanekutega loodab vallavalitsus volikogu ette minna jaanuarikuus.

Print Friendly, PDF & Email