Kas kihutajal on kiire? (1)

Kas kihutajal on kiire?

 

Vaadates politseist saadud andmeid kihutajate kohta, tekib tahes-tahtmata küsimus, et kas kihutajal ka alati kuhugi kiire on.

Karta on, et mitte, sest hädaolukorda, mis sunnib autot teel, kus lubatud on 100 km/h, juhtima kiirusega 189 kilomeetrit tunnis, pole olemas. Või ainult siis, kui on kiire teise ilma jõudmisega. Nähtavasti oli sinna teispoolsusse kiirustamisega tõsi taga purjus juhil, kes liikus 174-ga.

Tapja tunnused on kindlasti inimesel, kes juhib autot linnatänaval kiirusega 110. Mistahes hoovist võib keegi auto ette astuda, isegi ristmikult välja sõites ei oska sellist kihutajat oodata. Väiksemaid kiiruseületajaid ehk lubatust kuni üle 40 km/h kiiremini kihutanud roolikeerajaid tabati kaugelt üle 600.

Miks me just liikluseeskirja nõudeid ei pea mitte millekski? Eriti veel asulates. Kas tõesti ei lähe meile korda enda ja ka teiste inimeste elu ja tervis? Kas äkki on meie teedel kehtiv piirkiirus 90 km/h ajale jalgu jäänud?

Soovitame kõigil kohe aasta algusest alates liikluseeskirju järgima hakata. Sellega säästame inimelusid ja hoiame ära suuri materiaalseid kahjusid.

Print Friendly, PDF & Email