Maakonna rahvaarv vähenes enam kui 100 inimese võrra

2008. aastal on Saare maakonnas rahvast taas vähemaks jäänud. 29. detsembri seisuga oli maakonnas sünde 346 ning surmi 466. Positiivne oli iive Kuressaare linnas, Kaarma, Ruhnu ja Salme vallas.

Saare maavalitsuse registrite ja infotehnoloogia talituse juhataja Avo Levisto sõnul registreeriti maavalitsuses eile veel nelja lapse sünd, kuid kas eelmise aasta number – 351 – täis saab, polnud veel kindel.

Esmaspäevaks oli registreeritud Kuressaares 169, Kaarmal 52, Kihelkonnal 3, Kärlal 9, Laimjalas 7, Leisis 17, Lümandas 7, Muhus 13, Mustjalas 8, Orissaares 12, Pihtlas 9, Pöidel 11, Ruhnus 1, Salmel 16, Torgus 1 ja Valjalas 11 lapse sünd.

Surmasid oli 29. detsembriks registreeritud Kuressaares 164, Kaarmal 46, Kihelkonnal 17, Kärlal 34, Laimjalas 16, Leisis 29, Lümandas 12, Muhus 30, Mustjalas 14, Orissaares 24, Pihtlas 18, Pöidel 17, Salmel 15, Torgus 8 ja Valjalas 22. Ruhnus ühtegi surmatunnistust välja ei kirjutatud.

Gregorid ja Karolad

Populaarsematest nimedest rääkides tõi Levisto välja, et lõppeval aastal sai maakond rikkamaks tervelt viie Robini võrra, neli poisslast sai endale nimeks Gregor, Henri, Sander või Kristofer, kolm poissi aga Madis, Markus (lisaks veel Markkus, Markus Mikk ja Markus-Erik), Silver või Steven.

Tüdrukunimedest eelistasid vanemad Karolat (4), Laurat (4), Elisi (3, kuid kahel korral esines ka Eliis). Kolm tüdrukut sai nimeks ka Lisandra, Aleksandra ja Lisete (lisaks veel kaks Lisettet).

Saarlastest lapsevanemad panid oma lastele ka erilisi nimesid.
Nii said poisid nimeks Akira Ron, Boden Iam, Gert-Marol, Matteo, Omar Mohamed Abdelhafiz ja Orlen Igor. Tüdrukutele kirjutati aga sünnitunnistusse näiteks Andrian-Dagmar, Ingel Roos, Liisgren, Mirit, Oliise ja Regina-Karinee.

Print Friendly, PDF & Email