Abrukal loodi priitahtlike pritsumeeste selts (3)

Nädalapäevad tagasi registreeriti ametlikult MTÜ Abruka Priitahtlike Pritsumeeste Selts.

“Kui meil peaks midagi juhtuma, siis siia ei sõida ju Leisi ja Kihelkonna komandod appi, vaid peame siin ise tegutsema,” tõdes vastloodud mittetulundusühingu eestvedaja Rein Lember, lisades, et just selliste mõtete heietamise tulemusena jõutigi järeldusele, et Abruka saarel peab olema abikomando, mis võimalikule tulekahjule reageerib.

“See vana hea lause, et uppuja päästmine on uppuja enda asi, kehtib Abrukal täie rauaga,” sõnas Lember, kelle sõnul on Abruka saarel 12 elanikku, kuid suvel koos suvitajatega koguneb saarele rahvast ikka saja ringis.

“Viimased kaks jaanituld on olnud üle saja inimese,” kinnitas ta. “Kümned majapidamised on küll suvekodud, aga samas suured, rääkimata sellest, et kolmveerand saart on kaetud metsaga ning rannaääred roostikuga.”

MTÜ kaudu on neil võimalik taotleda varustuse ja tegutsemise rahastamist erinevatest projektidest. Sel suvel olid Valjalas koos vabatahtlike abikomandode mehed ning seal arutati mittetulundusühingute loomist Saaremaal. Kohalikele abikomandodele käis toona kogemusi jagamas ka Raul Aarma, Raplamaal asuva Raikküla vabatahtliku tuletõrjeseltsi asutaja.

Print Friendly, PDF & Email