Karistused karmimaks! (1)

Karistused karmimaks!

 

Surm ning vigastused teedel ja tänavatel – pole päevagi ilma et sellistest juhtumitest ei kuule. Päevast-päeva jääb keegi isata, pojata, tütreta… Kui ise oled korralik, siis keegi ikka leidub, kes selle asja ära korraldab. Aga kas me ise teeme kõik selleks, et tervelt kohale jõuda? Kas kinnitame turvavöö, kas jälgime liiklust hoolega, kas anname politseile teada kahtlasest liiklejast? Või mõtleme, et meisse see ei puutu.

Seadus on täitmiseks, mitte sellest mööda hiilimiseks. Kas karmima karistuse kartuses muutume korralikumaks? Äkki tõesti.

Liikluses hukkub meil aastas kahesaja inimese ringis, enamik neist on noored, kel elutöö tegemata. Poisike, kes pärast kolme inimese “tapmist” registreerib end paari nädala pärast rahvarallile, on ehe näide ükskõiksusest ja karistamatuse tundest. Kui muu ei aita, karistame karmimalt, äkki tõesti mõjub!

Print Friendly, PDF & Email