Salasoovide täitumist!

Salasoovide täitumist!

 

Jõuluaeg on muutunud kuidagi väga kiireks. Ka minul on palju tegemist. Ootavad ju jõulupeod Mustjala põhikoolis ja lasteaias, kodutütarde jõulupidu ja Võhma külaseltsi oma. Sädemetel on palju esinemisi ning õnneks on mul selles suhtes kasvanud juurde abiline, oma tütar, kes aitab tantse seada ja õpetada.

Loodan, et kaks päeva – jõululaupäev ja esimene püha – on siiski rahulikumad ja saab perekeskis olla ning natuke aega maha võtta. Jõuluvana tuleb kindlasti, lastel on küll hästi pikad kingisoovid, kuid loodetavalt vähemalt üks soov täitub, nii peabki olema.

Sigimist ja sagimist on ikka väga palju. Jõululaua teen ka ise. Kapsad vaaritan ning kartul, porgand ja kaalikas on oma keldrist võtta.
Kuna meie peres on jahimees, siis ei ole ka lihaga muret – ahju läheb traditsiooniline praad. Koogitegemise olen usaldanud lastele, tütred on juba nii suured, et teevad igasuguseid vahvaid küpsetisi. Ja see tuleb neil hästi välja.

Tänavune aasta on olnud minu jaoks eriline. Terve aasta on olnud õnnitlusi aasta ema tiitli saamise puhul. Ma ei ole küll suur jutumees, et suudaksin kõike sõnadesse panna, rohkem tegudeinimene, kuid see soe suhtumine, mis on olnud – ikka tuleb keegi juurde ja ütleb hea sõna –, on olnud väga armas. Olen tänulik Naiskodukaitsele, kes on sellise konkursi ette võtnud, sest inimesi, kes teevad oma igapäevatööd, kasvatavad oma lapsi, tuleb tunnustada ja palju enamgi veel.

Soovin kõikidele saarlastele ilusat jõulurahu, maitsvaid verivorste ning et iga järgmine aasta tuleks eelmisest parem. Ja lund võiks ikka ka tulla, valge maa on eriti jõuluajal palju-palju kenam. Ja jõuluvana peaks täitma igal inimesel vähemalt ühe salasoovi.

Liili Ader
Saare maakonna
aasta ema 2008

Print Friendly, PDF & Email