Armsad Kuressaare inimesed! (3)

Meie, Bernardo Arensburg ja minu tütar Gimena Arensburg, soovime teile rõõmsaid jõule ja õnnelikku uut aastat!

See kiri on seotud meie minevikuga. Meie perekonnanimi on Arensburg, teie kodulinna varasem nimi. Nagu te teate, on kohanimede järgi pandud nimedel eriline tähendus, nad näitavad põlvnemist konkreetsest kohast ning liikumist teise. See tähendab, et kui sa immigrandina uude kohta elama asud, siis kohalikud hüüavad sind selle koha järgi, kust sa tuled. Ning paari põlve pärast muutubki hüüdnimi ametlikult perekonnanimeks.

Meie perekonna puhul võib oletada, et nad läbisid terve Vene impeeriumi Läänemerest Musta mereni. Meie esivanemad seadsid end sisse Odessas, kus sündis ka minu isa ja Gimena vanaisa Ilja Arensburg.

Ta emigreerus 1905. aastal Argentiinasse ning hiljem edasi Tšiilisse, kus sündis Bernardo. Bernardost sai professor Argentiina ülikoolis ning Gimena sündis Buenos Aireses. Hispaaniasse kolisime 1978. aastal.

Huvi oma juurte vastu viis meid endise Kuressaare nime avastuseni ning me hakkasime otsima teisi Arensburgi-nimelisi kõikjalt, kus me ringi reisisime – New Yorgist, Pariisist, Inglismaalt… kuid edutult.

Juba pikka aega oleme teie kodulinna suhtes väga nostalgilised ning oleme selle külastamist mitme puhkuse jagu edasi lükanud. Loodame, et lähemas tulevikus jõuame Kuressaaret siiski külastada ning näha lähemalt seda kohta, kust me põlvneme.

Me kirjutame Oma Saare lugejatele praegu tänu Viola Salule, Saaremaalt pärit noorele tütarlapsele, kes kohtus Gimenaga dokumentaalfilmide messil Biarritzis Prantsusmaal. Kui Gimena sai teada, et Viola on Eestist, oli tal äärmiselt hea meel selle üle.

Gimena rääkis Violale oma Arensburgi juurtest ning Viola teatas, et ta ongi sealtsamast pärit! Ja ta teadis, et Arensburg on Kuressaare endine nimi. See oli väga rõõmus kohtumine.

Me kirjutame teile kogu oma suure perekonna nimel ning meie jaoks on suur rõõm teada, et me oleme ühenduses teiega, inimestega, kes elavad linnas, kust meie perekond pärit on.
Soovime teile kõige paremat 2009. aastat Tšiilist, Argentiinast ja Hispaaniast!

¡¡¡Un fuerte abrazo para todos!!!
(Üks tugev kallistus kõigile!)

Gimena ja Bernardo
Arensburg

Print Friendly, PDF & Email