Valve läks ruhnlastele appi

Valve läks ruhnlastele appi

LISAJÕUD: Piirivalvelaev Valve läks raskel ajal ruhnlastele appi ning aitas inimesed ja pühadeks vajalikud kaubad õnnelikult saarele. Kuuldavasti teeb laev veel ühe reisi kui ilmastikuolud seda lubavad.

Piirivalve uus laev Valve tuli sel nädalavahetusel ruhnlastele appi ja viis koju tahtvad inimesed saarele ning toimetas saare elanikeni ka vajamineva kauba, sest ilmastikuolude tõttu ei olnud võimalik lennukiga Pärnust ja Kuressaarest Ruhnu saarele sõita.

“Õhuilm ei kannata see nädal mingeid kommentaare,” kirjutab Priit ruhnlase blogis. Samalt kodulehelt võib lugeda, et lennukil õnnestus saarele vaid esmaspäeval lennata ning inimesed istusid lennujaamades, oodates iga kahe tunni järel uut ilmalubadust. Lapsed ei saanud koolivaheajale, täiskasvanud omi toimetusi tegema ja poeletidki hakkasid tühjenema.

“Siiski on meri veel vaba ja piirivalve tuliuus laev Valve päästis juba hapuks mineva olukorra, tuues/viies inimesi ja toimetades kohale ka poekaubad,” olid Ruhnu päevikut täitvad inimesed piirivalvele tänulikud.

“Ilmaolude tõttu tõesti lennuk lennata ei saanud,” kinnitas Oma Saarele ka Ruhnu vallavanem Aare Sünter, kes oli sunnitud mujalt abi paluma.
Vallavanemal oli hea meel, et neil tänu Saare maavalitsusele õnnestus appi saada piirivalve laev, mis aitaks inimesed jõuludeks koju. Sünter käis ka ise laeval sadamas vastas, sest tuliuuele alusele oli Ruhnu sadamasse sõit esmakordne.

Uue piirivalvelaeva Valve komandör, piirivalveleitnant Vaido Luks ütles, et kuna koolivaheaeg algas ja Ruhnu lapsed tahtsid jõuludeks koju ning praegu oligi ainuke võimalus piirivalve uut laeva kasutada, siis saadigi korraldus nädalavahetusel sõita.

“Meeskonnale oli see sõit väga kasulik, sest meil oli vaja Ruhnu sadamaga tutvuda,” rääkis Luks, kelle sõnul olid peal mõlemad laeva komandörid, kes said ülevaate, kuidas laev ka tuulise ilma korral käitub. Reis Ruhnu kestis natuke üle kahe tunni.

Tõenäoliselt teeb piirivalvele kuuluv laev ühe sõidu ka järgmisel nädalal.
“Kui ilmastikuolud lubavad,” ütles Luks, kelle sõnul võib ilm halveneda. “Väga raske olukord, sest rahvas on ootamas ja kaupa on neil enne pühi samamoodi vaja,” märkis Luks.

Print Friendly, PDF & Email