Randvere tööõppekeskus sai juurde uued ruumid (1)

Randvere tööõppekeskus sai juurde uued ruumid

ERILINE OBJEKT: Ehitajate poolt õnnitles Randvere rahvast Aarne Vainokivi, kes ulatas Aare Saarele sümboolse võtme.

Eile oli see päev, mil tähistati Randvere tööõppekeskuse veel ühe etapi valmis saamist. Randvere vana koolimaja ülemisel korrusel on nüüd uus tööharjutajate töötuba, õppeklass ja ruumid tööharjutajate majutamiseks.

Kõik, kes sellele pidulikule vastuvõtule kogunenud, olid siiralt imestunud, et ruumidest, mis veel pool aastat tagasi olid räämas ja vana koli täis, on saanud nii lühikese ajaga igati kaunid ja tänapäevased toad.

Tuli ju teade, et Euroopa Sotsiaalfond on Kaarma valla Randvere tööõppekeskuse laiendamise projekti rahastanud, napilt pool aastat tagasi. Pealegi tuli saadud 1,5 miljonit krooni ära kulutada ilmtingimata veel selle aastanumbri sees. Kaarma vald lisas omalt poolt üle 200 000 krooni.

MTÜ Randvere Tööõppekeskus juhatuse liige Aare Saar ei olnud ehitajate kiitmisega kitsi. “Nemad said vatti kogu aeg, sest projekti ja pabereid tuli mitmeid kordi ümber teha.”

Olgu siinkohal need vaevanägijad – Saare KEK, AS Saare Majaehitus ja OÜ Saare Sanlux – ka ära märgitud.

Ehitajate poolt õnnitles Randvere rahvast Aarne Vainokivi, kes ulatas majarahvale sümboolse võtme sõnadega: “Ehitajad ei anna tavaliselt sellist võtit küll remontide puhul, aga minu meelest on see üks väga eriline objekt. Kõigepealt tuli asju mitu korda ümber teha ja iga kord, kui naised mulle uue versiooni ette ladusid, tulid mehed koridoris mulle rääkima, et nagunii nad seda raha ei saa…”

Aga raha tuli ja asja sai. Nüüd on Randvere tööõppekeskusel juures 172 m2 põrandapinda. Aare Saare sõnul pole tegijate tahtmised sellega aga veel otsas.

Randvere vana koolimaja on piisavalt suur, renoveerimata ruume on seal veel üle 800 m2. Kas neid kõiki on vaja õppekeskusele?
“Ma usun, et see keskus teenindab mitte üksnes Kaarma valda, vaid kogu Saare maakonda.

Kuidagi peaks ju see omavalitsuste kokkuhoidmine tihedamaks muutuma. Oleme märganud, et ka teistel omavalitsustel on Randvere õppekeskuse vastu huvi tärganud. Ajad näitavad, ehk tuleb neilt ka rahalist abi,” usub Saar. 

Sirje Kiier ja Ludmilla Siplane, kes töötavad selles majas iga päev, on siiralt õnnelikud.
“Meil on olemas neljad kangasteljed, nüüd saame need ka üles panna. Meil on õppeklass, mida meil seni üldse ei olnudki. Ja saame ka majutada mõned tööharjutajad, kes tulevad kaugematest kohtadest.”

Print Friendly, PDF & Email