Pühade eel napib juuksureid (5)

Jutud sellest, et kuni aasta lõpuni pole Kuressaare linnas enam võimalik juuksurisse pääseda, ei pea siiski päriselt paika.

Suuremates ilusalongides, kus tööl mitu juuksurit, võib hea õnne korral jutule saada isegi enne jõule, rohkem on võimalusi tuleval nädalal enne uut aastat. Nii on lood salongides Kuldne Juus ja Katrin. Sealt lisatakse veel, et küsida tasub alati, sest mõni klient võib lihtsalt tulemata jääda ja siis jääb aeg vabaks.

Keerulisem on lugu aga neis salongides, kus juuksureid tööl üks-kaks, kel on välja kujunenud oma kindel klientuur. Ilumaailma Ajapeatuse juhataja Valvi Libliku sõnul töötab neil kaks juuksurit ja kuni aasta lõpuni on kõik ajad kinni.

Cinderella juhataja Aive Tammsalu leidis suure otsimise peale vaid kolm vaba aega ja rääkis, et üldiselt on Kuressaares juuksuritest suur puudus. “Oleks, et keegi ometi tööle tuleks!”

Kersti Vaga, Karmeni ilusalongi juhataja on samuti hädas, sest juuksureid lihtsalt ei ole: “Kahju küll, aga eile saatsin tagasi kolm inimest, kes oleks tahtnud juukseid lõigata ja värvida. Meil on üks tubli juuksur, temal on kõik ajad kinni.”

Juhataja on helistanud isegi ametikooli, aga sealt pole abi loota, sest õpilased pole veel iseseisvaks juuksuritööks valmis. Karmenis saaks üks tubli juuksur päevapealt tööd.

Ilusalongis Lelii ütleb juuksur Lembi, et nemadki on pikka aega üht juuksurit juurde otsinud ja pole leidnud. See tähendab aga seda, et olemasoleval kahel juuksuril on tõepoolest kuni aasta lõpuni päevad ja tunnid kõik tööd täis.

Print Friendly, PDF & Email