Headus on hea

Headus on hea

 

Tõsi ta on, et tasuta lõunaid ei ole olemas. Kuid alati ei pea see tasu olema mammonas mõõdetav, võib-olla piisab teinekord tundest, et sa oled olnud hea. Kuressaare gümnaasiumi abituurium, kes on terve detsembrikuu aidanud linna vanureid, on säärast tunnet kindlasti tunda saanud.

Heategevusaktsioon õpilaste poolt on nende jaoks väärtuslikum kui ehk mõnigi koolitund, kus kuivi õppetükke pähe taotakse. See, mida näeb head tehes, on ehe elu. Lapsed on tänapäeval mugavustega harjunud ja paljud pole selliseid abivajajaid varem näinudki.

Heategu ei pea olema suur. Pigem olgu ta väiksem, aga südamest tulnud. Praeguses olukorras, kus arvatakse, et maailmalõpp on juba trepimademel, ei maksaks hea olemisega koonerdada. Küünarnukitunne, mis heategemisega kaasneb, võib paha päris tükiks ajaks meeltest minema pühkida. Nii abivajajal kui ka aitajal.

Teeme head. Palju.

Print Friendly, PDF & Email