Laimjala ostab põlema süttinud koolibussi asemele uue

Laimjala vald ostab uue koolibussi, sest oktoobri lõpus elektrijuhtmestikust põlema süttinud endine koolibuss tuleb maha kanda.

“Vana buss läks meil Issanda karja,” ütles Laimjala valla ehitus-majandusnõunik Ado Aus viidates juhtumile, kus Laimjala valla reisijateta mikrobuss hiljuti Kuressaares põlema süttis.

Ado Ausi sõnul andis Laimjala vallavolikogu oma viimasel istungil loa uue koolibussi soetamiseks. Veel selle aasta sees ostetav Iveco buss läheb maksma üle miljoni krooni, bussis on 19 istekohta ja kaheksa seisukohta.

Laimjala valla endine koolibuss süttis elektrijuhtmestikust põlema 30. oktoobri pärastlõunal Kuressaares. Bussijuht käis korraks poes, kui vallale kuuluval 19-kohalisel Iveco Daily’l hakkas tööle signalisatsioon ja bussist kerkima suitsu.

Bussijuht ja möödasõitev autojuht jõudsid tule kustutada enne päästjate kohalesaabumist. Ehkki bussil sai kannata vaid salongi armatuurlaua poolne osa, selgus hiljem, et bussist enam asja ei saa ning see tuleb maha kanda.

Kuni praeguseni kasutab vald laste transportimisel Metrast renditud asendusbussi.

Print Friendly, PDF & Email