44-aastase staaži pension jõuab aprillis 5000 kroonini (1)

Sotsiaalministeeriumi arvutuste järgi jõuab vanaduspension järgmise aasta 1. aprillist 44-aastase tööstaažiga inimese puhul 5000 kroonini. Sellist pensioni hakkavad saama kõik pensioniealised inimesed, kes on töötanud näiteks 18. eluaastast 62. eluaastani.

Selle aasta 1. aprillist alates on keskmine vanaduspension 4560 krooni.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Jana Zdanovitš ütles Oma Saarele, et täpseid summasid, millist pensioni hakkab tuleva aasta 1. aprillist saama näiteks 30- või 35-aastase tööstaažiga inimene, on praegu võimatu öelda.

“Üldise prognoosi alusel hinnatakse umbes keskmise pensioni väärtus, täpseid arvutusi prognoosi alusel ei tehta,” sõnas ta. Täpsemalt selgub pensionide suurus hiljemalt 20. märtsiks, mil valitsus kinnitab eelmise kalendriaasta isikustatud sotsiaalmaksu pensionikindlustuse osa keskmise suuruse.

“Siis saab arvutada baasosa ja aastahinde uued väärtused ja selguvad uued pensionide suurused,” ütles Zdanovitš.

Print Friendly, PDF & Email