Saaremaa Ühendatud Meeskoor laulis end Tallinnas võistulaulmisel võidule

Saaremaa Ühendatud Meeskoor laulis end Tallinnas võistulaulmisel võidule

DIRIGENDID: Mari Ausmees ja Tiit Köster viisid SÜM-i võidule.

Saaremaa meeskoor SÜM võitis laupäeval Tallinnas toimunud Gustav Ernesaksa 100. sünniaastapäevale pühendatud Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatud võistulaulmisel oma grupis esikoha. C-grupis, kus SÜM osales, võistles kümme koori. Saaremaa meeskoor võitis žürii poolehoiu ennekõike Gustav Ernesaksa loodud lauluga “Mai tuli”, mida dirigeeris hiljaaegu Ernesaksa stipendiumi pälvinud Tiit Köster.

“Tänu dirigentidele see asi nii läks. Tiit Köster, kes Ernesaksa laulu dirigeeris, on ju ise RAM-is maestro juhatusel seda laulu laulnud. Veel laulsime koori peadirigendi Mari Ausmehe (pildil) dirigeerimisel Peep Sarapiku üsna keeruka laulu “Koduküla, kodumaa” ja klaverisaatega ühe osa ulatuslikust missast,” teavitas koori juhatuse esimees Karli Valt.
Ernesaksa “Mai tuli” oli kõigile kohustuslik laulda. Saaremaa meestel tuli see hästi välja.

“Meie rühmas oli “Mai tuli” sundlauluks. Ettevalmistamise käigus kuulasin seda plaadilt üsna palju. Selle salvestamise ajal laulsin ka mina RAM-is. Päris niimoodi, nagu tollal lauldi, me siiski seda lugu ei teinud. Püüdsime laulda natuke kiiremas tempos ja liikuvamalt,” rääkis Tiit Köster.

Tänu võidule esines SÜM ka õhtusel galakontserdil Tallinna tehnikaülikooli aulas. Mustamäel tehnikaülikoolis see võistulaulmine toimuski.
Mingit kindlat eesmärki SÜM siiski ei seadnud. Meeste meelest oli osavõtt tähtsam kui võit. Teatud mõttes tuli võit üllatusena. Kösteri sõnul oli konkurents kõva. Seda enam dirigent võitu hindab. Pealegi oli koori põhikoosseisust seekord paar meest puudu.

Saaremaa publik näeb SÜM-i jälle neljapäeval, 18. detsembril Laurentiuse kirikus heategevuskontserdil.

“Laulame seal kaunimaid jõululaule ja kontsert on Lauritsa lastehooldekodu heaks,” kutsus nüüdne koori abidirigent saarlasi jõulukontserdist osa saama.

Print Friendly, PDF & Email