Kultuuriaasta Mustjalas

Mustjala vallale on lõppev aasta olnud väga toimekas kultuuriaasta. Kõik üritused on kenasti korda läinud. Eesti Vabariigi 90. juubelit tähistasime kauni kontserdiga.

Selle jätkuks oli suvine tippsündmus – kohalik laulupidu, kus tähistasime meie valla koorilaulu 150. aastapäeva. Lauljaid ja laulusõpru tuli Mustjalga nii kodusaarelt kui ka mandrimaalt. Pikima tee olid ette võtnud Kortesjärvi kirikukoori lauljad Soomest.

Kauneid tantse esitasid meie oma naisrühm, memmede tantsurühm ja segarahvatantsurühm Õerutajad Kuhjaverest. Koos Mustjala segakooriga laulsid Kärla külakoor, Taritu segakoor, Karja segakoor, Lümanda segakoor, Salme külakoor ja kammerkoor Eysysla Kuressaarest. Laulupidu oli väga rahvarohke. Korraldajad jäid rahule ja pidu meeldis ka publikule.

Juulikuus toimus Mustjala Anna kirikus juba kolmandat korda orelikontsert “Helisevad Saaremaa orelid”, mille eestvedajaks on Vaike Kiik. Tänu talle selle järjepidevuse eest! Järjekordse küladevahelise võrkpalliturniiri Jaani karikas võitis tänavu Kiruma küla võistkond. Mõisa tiigil toimus lustakas parveralli.

Augustis tähistas oma 80. sünnipäeva 200-liikmelise vilistlaste kokkutulekuga Võhma koolimaja.
Suvel etendasime taas legendaarset “Mustjala pulma”. Augustikuu 16. päeval võtsime ette reisi Viljandimaale Kuhjavere külla, kus toimusid 4. külateatrite päevad. Seal mängis meie näiteseltskond folkloorietendust “Mustjala pulm”, mis mandrimaal hästi vastu võeti.

Lisaks kõigele osales “Mustjala pulm” konkursil “Eesti avastamata aarded”, mille eesmärgiks oli kohaliku kultuuri- ja looduspärandi väärtustamine. Üleriigilisel konkursil sai meie folkloorirühm hinnatud neljanda koha.

Mustjala rahvamaja juures toimus traditsiooniline sügislaat. Sel aastal oli laada tõmbenumbriks mahetootjate ettevõtmine – liha grillimine.
28. novembril tähistasime Mustjala rahvamaja 70. sünnipäeva. Külalisi oli väga palju. Kõik õnnitlejad ei mahtunud saali äragi.

Rahvamaja juubelil esinesid kõik praegu tegutsevad kollektiivid. Silmailu pakkus tantsurühm Sädemed kaunite idamaiste tantsudega. Kohal olid rahvamaja endised juhatajad ja ringijuhid. Tore, et seda maja kalliks peetakse ja ammuseid aegu hea sõnaga meenutatakse.

Tänan kollektiive, juhendajaid ja abilisi, kes alati toredate ürituste korraldamisel abiks olete!

Reine Vinter
Mustjala rahvamaja juhataja

Print Friendly, PDF & Email