Madalaim palk Saaremaal on Leisis ja Torgus (19)

Madalaim palk Saaremaal on Leisis ja Torgus

Palgatöötajate keskmine brutopalk Saare- ja Muhumaal

Eestis on vaid 22 valda, kus töötavate inimeste keskmine palk on väiksem kui Torgu vallas Saaremaal. Torgus oli maksu- ja tolliameti andmeil 2007. aastal Saaremaa kõige väiksem keskmine palk – 9035 krooni.

Torgu vallavanem Maile Aale avaldas lootust, et selle aasta keskmine palk jääb samale tasemele ega lange. “Ei ole kuulnud, et kedagi koondatud oleks või palku vähendatud,” ütles vallavanem. “Mis on hea, arvestades, et Kuressaares koondatakse inimesi mitu tükki päeva jooksul.”

Keskmiste palkade tabelis on Saaremaa valdadest Torgust koha võrra kõrgemal Leisi vald 9424 krooniga. Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ütles, et Saaremaa arvestuses madal keskmine palk on üllatav. Tema sõnul sel aastal vallas töökohtade kadumise tendentsi veel ei ole ning ka maksulaekumiste puhul pole sellist langust näha nagu mandril.

“Mis keskmisse palka puutub, siis tulumaksu prognoosi järgi arvame, et keskmine palk peaks sel aastal 10–15 protsenti suurem tulema,” rääkis Mõtlep.

Palgatöötaja kuu keskmine brutotulu on saadud maksu- ja tolliameti andmete põhjal, jagades kuu keskmise väljamaksete summa kuu keskmise väljamaksete saajate arvuga.

Print Friendly, PDF & Email