Kohus mõistis ämmapõletaja kaheksaks aastaks vangi

Kohus mõistis ämmapõletaja kaheksaks aastaks vangi

 

Kohus mõistis Torgu vallas Mõisakülas mullu augustis oma eaka ämma majja sissepõletanud Hedvig Kullama (pildil) neljapäeval kaheksaks ja pooleks aastaks vangi.

Kohus leidis, et Kullama on kogutud tõendite alusel süüdi julmal ja üliohtlikul viisil toime pandud tapmises. Karistusseadustik näeb sellise kuriteo eest ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Ühtlasi mõistis kohus Kullamalt välja esimese astme kuriteo eest ette nähtud 10 875 krooni sundraha ja erinevate ekspertiiside ning advokaaditeenuse kulude katteks kokku 101 718 krooni, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Tulekahju Torgu vallas Mõisakülas puhkes möödunud aasta 24. augustil, kui põles talu puidust kõrvalhoone, milles ühes otsas asus puukuur ja teises osas suvetuba. Tulekahjus hävis suvetuba ja pool puukuurist, suvetoast leidsid tuletõrjujad 81-aastase Elfriede surnukeha.

Politsei pidas Hedvig Kullama kohapeal kuriteos kahtlustatavana kinni ja kohus andis loa ta vahi alla jätta. Kullama eeluurimisel tulekahju kohta ütlusi ei andnud, mistõttu kuriteo motiivi oli raske välja selgitada.
Uurimise käigus selgus, et Hedvig süütas maja teades, et selles on tema voodihaige ämm.

Naine üritas ka mullu aprillis sama hoonet süüdata, kuid siis jõudis Paul Kullama oma invaliidist pimeda ema majast välja tuua ning tuletõrje põlengu kiiresti kustutada.

Print Friendly, PDF & Email