Tarmo Kõuts hakkab võitlema piraatidega (1)

Eesti delegatsiooni juht Lääne-Euroopa Liidu (WEU) assambleel Tarmo Kõuts valiti teisipäeval piraatlusega võitlemise küsimuse kaasraportööriks.

Raporti ettevalmistamist alustatakse tuleva aasta jaanuaris ning dokument peab valmima assamblee 56. täiskogu istungiks juunikuus.

Küsimusele, kas olukord on tõesti nii hull, et vana viiking peab hakkama piraatide vastu võitlema, vastas Kõuts jaatavalt. “Olukord on tegelikult väga tõsine, kui vaadata kas või juhtumeid, mida meedia kajastab,” rääkis saarlasest riigikogu liige Oma Saarele.

Tema sõnul näitab olukorra tõsidust ka see, et assamblee istungil võtsid piraatide teemal sõna nii Prantsusmaa kui ka Inglismaa kaitseministrid. “Kindlasti on tegemist nii Euroopa Liidu kui ka NATO jaoks olulise küsimusega,” ütles Kõuts.

Endise merekaruna on Kõuts ka ise piraatidega kokku puutunud ning valdab seega teemat väga hästi.

“1980. aastal, kui sõitsime Lääne-Aafrika vetes, püüdsid piraadid ka minu laevale tulla,” meenutas kunagine laevakapten, kuid neil õnnestus piraatide kiirkaater signaalraketi ja tuletõrje surveveega eemale tõrjuda. “Aga mul oli ka suur ja küllalt kiire laev,” lisas Kõuts.

Print Friendly, PDF & Email