Millal on häda käes? (4)

Põlvkondade viisi saarel elamine peaks olema talletanud meie geenidesse suurema ohutunnetuse ja saarlased peaksid mõtlema hoopis teisiti kui suure maa rahvas. See, mida kajastab Saare maakonna riskianalüüs 2008, ei ole ju kellelegi uudis. See on kirjas ka kõikides varasemates riskianalüüsides, mis tehtud on.

Millal siis tegudeni jõutakse? Millal on olemas niipalju generaatoreid, kui elutähtsates valdkondades vaja on? Millal antakse kriisiolukorra tarbeks maapiirkondadesse mõned satelliittelefonid, et pikema voolukatkestuse korral sidet pidada saaks? Millal, millal…

Paistab, et 2005. aasta 9. jaanuari torm ja üleujutused meid tegudeni ei viinud. Hiljutine paaripäevane lumemöll ei tee seda ammugi mitte, sest selle kuupäeva ei suuda me juba täna enam meenutada.

Toimetus soovitab, et riskianalüüs 2008 võikski jääda viimaseks, sest riskid on ammu teada. Asume lihtsalt tegusid tegema, mis muud.

Print Friendly, PDF & Email