Evelin Ilves eile KG-s: noored on täiesti terve mõistusega! (3)

Evelin Ilves eile KG-s: noored on täiesti terve mõistusega!

MÄNGIME, EVELIN: “Evelini loo” noorim osatäitja Emma Lotta Rand, kes kehastas näidendis presidendipaari tütart, otsustas päris Eveliniga Kuressaare gümnaasiumi õpilastega toimunud vestlusringis mängima hakata.

Seda tõdes presidendiproua Evelin Ilves eile Kuressaare gümnaasiumis teatritükki “Evelini lugu” vaadates. Tema arvates on noored saanud hakkama loo toreda tõlgendusega, samas kui meedia kajastab pahatihti asju, ilma nendest suurt midagi teadmata.

“Keegi saatis mulle sõnumi, et nüüd on sust näidend tehtud,” rääkis Evelin Ilves KG 11.d klassi näitetrupile. “Siis ma mõtlesin, et oleneb, kes on teinud. Et kui noored, siis on see kindlasti terve mõistusega tehtud ja tore asi.” Oma sõnul tundis ta kohe, et tahab noorte etendust näha.

KG teatrifestivali võitnud lavastust koos kooliperega vaadanud Evelin Ilves ei hoidnud etendust vaadates emotsioone tagasi ning jalgadega mängitud etendust saatis presidendi abikaasa lustakas naer.

Pärast etendust noorte näitlejatega kohtudes märkis Evelin Ilves, et jalgadega mängimise idee on tema arvates lausa geniaalne. “Sel, kes selle peale tuli, on tõelist lavastajasoont,” kiitis näidendi peakangelanna tegijaid. Oma sõnul oli ta pannud spetsiaalselt selga rõivad, mille alaosa katsid tikandid. “Et oleks ikka äratuntav edaspidi,” naeris Evelin Ilves.

Ta tõdes, et lustakas lugu kujutas tema elu veidi tagurpidi. “Ei olnud nii, et tuli see kikilipsuga jalg ja tõi kinga, mille sees oli õnn,” lükkas Evelin Ilves “Tuhkatriinu” ainetel kirjutatud lavaloo sisu veidi ümber. “Ta tuli juba ammu-ammu ja kõik see, mis ma pärast olen teinud, on tehtud hoolimata temast.”

Riigi esimese leedi rolli täitev Evelin Ilves tõdes, et tema kohta meedias ilmunud negatiivseid lugusid ta südamesse ei võta. Samas ei jätvat see teda ka päris külmaks: “Ma poleks päris aus, kui ütleksin, et üldse ei häiri.”
Evelin Ilves rääkis, et olles ise varemalt meedias töötanud, teab ta täpselt, miks temast just sellises võtmes kirjutatakse, nagu seda on viimasel ajal tihti tehtud.

“Sest see müüb. Selle taga on konkreetsed müüginumbrid,” seletas ta Kuressaare gümnaasiumi õpilastele. “Neil on vaja iga hinna eest müüa ja nad kasutavad selleks ära kõik meetodid ja inimesed. Millegipärast on nii, et negatiivne müüb paremini kui positiivne.”

Print Friendly, PDF & Email