Saaremaa golfifirma valmis ka mustaks stsenaariumiks (5)

Kuressaare linna enamusosalusega Saaremaa Golf AS on valmis ka kõige mustemateks stsenaariumideks, kinnitas Kuressaare linnapea Urve Tiidus neljapäeval linnavolikogu liikmetele kõneledes.

Volikogu liige Laine Tarvis küsis linnapealt, kas linnavalitsus on arutanud, milline võiks olla lahendus kõige mustema stsenaariumi korral, kui golfiväljakule piisavalt mängijaid ei tule ja mänguõigusi ei osteta.

Tiksub kuklas

“Kõige mustem stsenaarium peaks igal ettevõttel kuskil kuklas tiksuma, selle vastu tuleb kogu aeg tegutseda,” vastas Urve Tiidus. “Tegutseda kõige paremate tulemuste nimel.”

Firma suurima aktsiapaki omaniku, Kuressaare linnavalitsuse esindajana märkis linnapea, et stsenaariumid on olemas, kuid ühtegi otsust tehtud pole.

“Millised stsenaariumid negatiivsete arengute jaoks täpselt tulevad, on golfi äriühingu juhtide teema,” sõnas Tiidus. “Anname aega juhtidele, et see stsenaarium siis ehk detsembri volikogus teie ette tuua.”

Urve Tiidus lausus, et gol-fiväljak kui varandus ei kao mitte kuskile. “Kui selle majandamine ei peaks sellisel kujul välja tulema, siis ei ole ju majanduses sellist olukorda, kus mitte kuidagi ei saa,” rääkis ta.

Erinevad lahendused

Linnapea sõnul on välja pakutud erinevaid lahendusi, näiteks et linn annab osa aktsiatest äriühingule tagasi, kes neid omakorda edasi müües likviidsust tekitab.

“Kuid kõige selgem on see, et kui saab teha kaubaks infrastruktuuri poolest välja arendamata kinnistud, peaksime ikkagi välja tulema,” rääkis linnapea. “Kui golfiväljaku asemel oleks õhupall, oleks tõsine mure, et see läheb tühjaks ja teha ei saa mitte midagi. Kuid golfiväljak oli, on ja jääb.”
Linnapea hinnangul on Kuressaare golfiväljak üks viiest Põhjamaade paremast golfiväljakust.

Eesti golfiliidu peasekretär Christine Markus ütles Oma Saarele, et Saaremaa väljak on vaieldamatult väga hea väljak, kuid uuringuid, mis kinnitaks mõne väljaku kuulumist Põhjamaade viie paremat hulka, pole tehtud.

“Eks headust hindab igaüks ise oma mänguõiguse järgi ja asi on eelkõige maitses,” sõnas Markus.

Print Friendly, PDF & Email